Calella passa el relleu a Lloret de Mar com a Capital Catalana de l’Esport en el marc d’una gala plena de reconeixements

gala00000000

Les Olimpíades de la Gent Gran organitzades per l’Espai Caixa, la secció de vòlei de l’Escola Pia, el sènior masculí de la UEHC, el júnior femení del CB Calella, la palista del CTT Calella Sofia Xuan Xhang, el Club Esportiu Subaquàtic de Calella, les escoles de vòlei platja, Joan Ferrer (Associació Calella-Marxa), l’equip de triatló de la Fundació Creu Groga, el triatleta Raúl Coll (TriCBM) i el nedador Jordi Comas (CN Calella) van ser guardonats, ahir, en el marc de la gala de la Nit de la Capital Catalana de l’Esport 2019 que va significar el comiat de Calella. La ciutat ha tancat l’any de la capitalitat reconeixent el treball i la dedicació de les entitats locals i els seus esportistes per transmetre els valors de l’esport i situar Calella com a referent del país.

L’alcaldessa de Calella va referir-se en el seu discurs a la vitalitat del teixit esportiu local, format per 31 entitats que promouen la pràctica de 50 disciplines esportives i que s’encarreguen d’organitzar 380 activitats i esdeveniments. Montserrat Candini va reconèixer que si Calella ha rebut un premi a la millor gestió esportiva és en part gràcies a la seva tasca.

Us vull agrair molt el treball constant, a partir de la vostra passió, per agafar nens i nenes i ajudeu a formar homes i dones amb molts valors.

En la mateixa línia, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va afirmar que les entitats i clubs esportius són l’alma mater d’un país que batega amb l’esport. I va destacar l’aposta de Calella per projectar-se mundialment a través de l’esport, destacant dos esdeveniments del calendari local.

Una aposta claríssima de vincular Calella amb l’esport. I posicionar-la al món amb l’esport. Avui s’han reconegut molts esdeveniments i jo vull esmentar-ne dos: la Volta, Calella ha apostat per ser inici de la primera etapa; i l’Ironman, que és la capacitat d’adaptar-nos a la modernitat. Calella és un cop l’any capital mundial del triatló.

En el marc de la gala celebrada anit a la Sala Mozart, la Fundació Catalana de l’Esport va anunciar la ciutat que pren el relleu a Calella i ostentarà la capitalitat durant el 2020. ho desvetllava el president de la fundació, Pere Surt, que també exposava els motius de la designació.

La propera ciutat que serà la segona Capital Catalana de l’Esport és Lloret de Mar (…) Ells organitzen al maig el Congrés de Turisme Esportiu. Els valors de l’esport també es manifesten en activitats com el turisme (…) Sabem que Lloret de Mar també té un bon teixit esportiu, per això la fundació va decidir donar-li.

Lloret de Mar entoma amb il·lusió la designació de Capital Catalana de l’Esport 2020, que justament coincideix amb la commemoració de l’Any del Turisme Esportiu per part de l’Agència Catalana de Turisme. Jaume Dulsat, l’alcalde de Lloret de Mar, va exposar en el seu parlament el volum d’activitat que hi ha a la població selvatana gràcies al binomi esport-turisme que també ha estat una de les seves línies estratègiques.

Tenim una ingent quantitat de turisme esportiu: més de 60.000 turistes esportius que utilitzen instal·lacions municipals, més de 400 esdeveniments públics i privats… És un any molt important per a nosaltres, esperem portar el relleu amb honor, i incidir en dos aspectes que seran claus: la inclusivitat i donar més presència a l’esport femení.

Com Calella, també Lloret de Mar ha acollit la celebració dels Special Olympics. Durant la gala, es va entregar un reconeixement a la cita anual de l’esport inclusiu; també a la Volta Ciclista a Catalunya i a l’Ironman.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat