Calella per la Independència reclama a l’Ajuntament que faci visible la transcendència històrica del 27S

Ponsdomènech en una imatge d'arxiu

L’ANC-Calella per la Independència reclama a l’Ajuntament de Calella que s’impliqui d’una manera clara i directa en el procés de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya, que l’entitat afirma amb rotunditat tenen caràcter plebiscitari i, per tant, marcaran l’inici de la construcció de la futura República Catalana. Atenen a l’augment de regidors independentistes al consistori calellenc, l’ANC-Calella per la Independència considera que s’han vist reforçats per poder tirar endavant un seguit d’accions visuals que evidenciïn el moment històric que viurà Catalunya el 27 de setembre. Així ho han fet saber a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), amb qui iniciaran la roda de contactes amb els partits polítics, a excepció del PP.

L’assemblea local de l’ANC-Calella per la Independència ha aprovat aquesta setmana el manifest “Ara toca, Independència ja! #27Splebiscitari” en què refermen la seva voluntat de seguir encapçalant la mobilització ciutadana ara amb la vista posada a les eleccions al Parlament de Catalunya, perquè el que resulti de les urnes marqui l’inici de la construcció de la futura República Catalana. Adopten, així mateix, el compromís de vetllar per la unitat d’acció de les forces polítiques municipals que persegueixen el mateix objectiu, entenent que els ajuntaments són peça fonamental en aquest procés.

El manifest recull set demandes a l’Ajuntament de Calella sobre accions de caràcter visual que han de fer evident el moment històric que viu Catalunya. Una d’elles és la col·locació del rètol de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) a les entrades nord i sud per la carretera N-II o la substitució de la senyera que oneja a la rodona dels Apartaments Codina per una estelada. “Demanem que es pengi la senyera al balcó de l’Ajuntament, com hi pertoca, i que es col·loqui una estelada al pal del mig de la plaça. A més, que també s’instal·li a l’edifici consistorial una lona que faci el compte enrere per al 27S plebiscitari. Econòmicament la territorial de l’ANC a Calella la proporcionaria”, ha manifestat el coordinador local de l’entitat, Xavier Ponsdomènech, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Altres demandes són la col·locació de dues estelades, una roja i una blava, als màstils del Passeig de Mar on s’hi penjaven les banderes de platja; i que des dels edificis municipals es distribueixin els diaris de la campanya ‘Ara és l’hora. On tot comença’, que l’ANC impulsa conjuntament amb Òmnium Cultural.

El manifest s’ha fet arribar a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), amb qui Calella per la Independència iniciarà una roda de contactes amb els partits polítics municipals, inclòs el PSC.

“A l’actual consistori hi ha 3 regidors independentistes més que en l’anterior mandat: els dos que ha sumat ERC i el regidor que ha entrat de la CUP. Això vol dir que tenim una majoria independentista representada democràticament al consistori i ara amb més motiu i més força podem fer aquestes accions visuals”, ha afirmat Ponsdomènech, qui considera que l’acord de Govern entre CiU i PSC, essent aquest darrer un partit que aposta per la reforma constitucional i un model d’Estat confederal, no ha de suposar cap impediment per l’acompliment de les peticions del manifest. “S’haurà de veure, però tenim entès que CiU, que abans governava en minoria a l’Ajuntament de Calella, ha arribat a un acord amb el PSC segons el qual es donen llibertat d’acció en aquestes qüestions. Interpretem amb això que no hi ha d’haver cap problema”, ha conclòs el coordinador de Calella per la Independència.

L’ANC-Calella per la Independència reclama unitat i fermesa a la societat civil i a la classe política de cara al 27S.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *