“Només un sí és sí” per una festa major lliure d’agressions sexistes

La campanya “No vol dir no, també mentre estàs de festa, només un sí, és sí “contra les agressions torna a Calella per garantir una Festa Major de la Minerva segura. El consistori desenvoluparà diverses accions per garantir una festa responsable. En aquest sentit, també s’han difós cartells amb missatges sobre la importància de fer un consum responsable d’alcohol.

Les àrees de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella posaran en marxa de nou aquesta Festa Major de la Minerva el punt lila. Un espai d’informació i de distribució de material com ara adhesius i polseres. En una entrevista per Ràdio Calella TV, la regidora de joventut i igualtat, Cindy Rando, n’explicava el funcionament d’aquest espai.

En aquí doncs també trobarem material informatiu, hem creat també uns adhesius amb la campanya, tindrem polseres, xapes… Una mica el material que hi haurà és de sensibilització i informació. Les professionals del sector que s’hi troben en el punt lila, podran també explicar i resoldre dubtes que la gent tingui. I que la gent s’apropi i expliqui experiències o fets que hagin succeït en el passat i que ho vulguin compartir o si més no, informar-se de què poden fer si pateixen una agressió o la presencien.

Com a novetat, enguany hi haurà dues classes de punts liles. Un punt lila diürn, que estarà ubicat en els actes més multitudinaris de dia. En concret hi haurà un punt lila ubicat a la plaça de l’Ajuntament durant el pregó i un el dissabte durant la diada castellera també a la plaça de l’Ajuntament. El punt lila nocturn tornarà a estar ubicat al voltant de l’envelat on s’acull les Barraques. Estarà actiu des de dos quarts de dotze fins a dos quarts de cinc de la matinada el divendres, i fins a dos quarts de sis, la matinada del dissabte. Des del govern municipal, Cindy Rando, remarcava que és molt important poder disposar d’uns punts liles per tal de gaudir d’una festa segura.

Nosaltres entenem que és molt important treballar la sensibilització a tots els nivells, i per tant creiem i tenim la fermesa de creure que és molt important disposar d’aquest servei.

Un servei que ja es va posar en marxa l’any passat i on hi haurà professionals experts en la matèria, que repartiran informació relativa a què es pot fer en cas de patir o presenciar una agressió. De fet l’any passat, van ser molts els que s’hi van apropar per demanar informació tal com apuntava Rando.

S’hi va apropar força gent a demanar informació, a parlar amb les professionals que hi havia en aquell moment… Perquè sobretot la gent s’hi apropava per la campanya cridanera dels adhesius, per les polseres… i arran d’aquí doncs elles mateixes, les dinamitzadores, parlaven amb les noies que s’apropaven i intercanviaven opinions i experiències

.A més, l’Ajuntament ha posat a disposició de voluntaris que treballin als actes de la festa (membres d’entitats, cambrers…) un grup de coordinació junt amb la policia i professionals del sector, per saber com reaccionar en cas de trobar-se davant un cas d’assetjament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *