Calella per la Independència restitueix la senyera al balcó de l’Ajuntament

ajuntament_balcó_senyera_referèndum5

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, l’ANC-Calella per la Independència i la plataforma Calella Decideix Independència, dues de les entitats independentistes de la ciutat, van tornar a penjar la senyera al balcó de l’Ajuntament. Una acció que havien reivindicat llargament i que, de moment, compta amb el beneplàcit del Govern Municipal del PDeCAT i el PSC, que no n’han ordenat la retirada. A la senyera l’acompanya un domàs de la campanya que l’ANC ha endagat en favor del referèndum i la victòria del “sí”.

La senyera ha lluït al balcó de l’Ajuntament però no només per Sant Jordi. Avui continua penjada i acompanyada del domàs de color verd que l’ANC ha començat a repartir dins la campanya del a la independència. La territorial local de l’entitat admet que l’acció posa nous elements de pressió al consistori però aclareix que el que han demanat sempre és que la senyera ocupi el lloc que li correspon.

Així ho exposava el portaveu de Calella per la Independència, Xavier Ponsdomènech, diumenge al programa especial de Sant Jordi de ràdio Calella TV. “Demanem justament que no la treguin i ens agradaria que, al pal del mig de la plaça, la senyera es canviés per una estelada, com les que hi ha a la rotonda d’entrada a Calella, al Far, o a la plaça Catalunya”, va exposar.

Ponsdomènech recordava que des de la territorial local de l’ANC fa anys que es reclama la restitució de la senyera al balcó de l’Ajuntament com un gest de normalitat, en tant que és el símbol que representa a tots els calellencs i a tots els catalans. Des que ERC va perdre l’alcaldia local no havia tornat a ocupar aquesta posició institucional.

“Quan el PSC governava amb ERC, amb Josep Maria Juhé d’alcalde, la senyera es penjava de forma puntual per diades o actes; però amb l’entrada del nou govern [del PDeCAT i PSC] es va treure i no es va tornar a col·locar mai més. Tenim la senyera al pal del mig de la Plaça de l’Ajuntament, però com a la resta de municipis de Catalunya ens agradaria veure-la a la façana del consistori”, va afegir Ponsdomènech.

estelada novaAquests últims dies, l’ANC-Calella per la Independència també ha renovat l’estelada que hi ha als peus del far, de grans dimensions. Fa sis metres d’alçada per quatre d’amplada. I s’anuncien noves accions visuals, sense concretar-les, en el marc de la campanya del sí al referèndum.

L’alcadessa diu que es “respectarà” el gest reivindicatiu

Montserrat Candini no ha entrat a valorar explícitament l’acció de l’ANC-Calella per la Independència. En una entrevista al programa especial de Sant Jordi, l’alcaldessa deixava clar el “respecte” del consistori al gest reivindicatiu de l’entitat independentista. “Farem el que considerem en el moment que toqui”, va manifestar qui ha estat designada coordinadora de la campanya del sí al referèndum del PDeCAT, tot posant de relleu els àmbits en que el consistori expressa la catalanitat i l’essència nacional del país: plaça Catalunya i rotonda del Far. Afegia que, com d’altres càrrecs públics, ha volgut defugir de la persecució judicial a la que es veuen sotmesos amb aquest tipus d’accions simbòliques.

“Els que tenim responsabilitats polítiques no volem entrar amb la picabaralla judicial pel compliment d’una Llei de Banderes amb la qual tampoc ens sentim plenament identificats”, va indicar.

Amb tot, en el comunicat emès per l’ANC-Calella per la Independència i la Plataforma Calella Decideix Independència s’indica que no hi ha hagut pel moment cap condemna en ferm ni inhabilitacions per la presència única de la senyera als balcons dels ajuntaments catalans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat