Calella prova un mecanisme natural per al control de la població de mosquits

Operari municipal col·locant una de les caixes-niu per a ratpenats
Operari municipal col·locant una de les caixes-niu per a ratpenats

Es recorre a la cadena tròfica entre les espècies, segons la qual unes s’alimenten d’altres. En aquest cas, per mitjà dels ratpenats. Se’n vol afavorir la reintroducció a la ciutat amb la instal·lació de diverses caixes on els animals puguin criar. Es tracta d’una prova pilot que s’està implementant en aquests moments que és quan surten de la hivernada.

El regidor de Medi Ambient, Marc Buch, ha explicat que s’han col·locat pel moment cinc caixes-niu en diferents punts de la ciutat: dues al Parc Dalmau, a les zones més humanitzades: al Pavelló i al racó d’en Paco Tano, on hi ha entitats que hi realitzen activitats; i les altres a les places del Mercat, Catalunya i Lluís Gallart.

Aquesta prova se suma a les actuacions que es fan normalment per controlar les poblacions d’insectes, especialment del mosquit tigre; en aquest cas utilitzant productes químics.

Des de l’Ajuntament ja es fa un control molt estricte de la població de mosquit tigre, controlant uns 300 embornals o interceptors d’aigua de pluja; però en aquest cas ho fem de manera totalment natural

El responsable municipal de Medi Ambient ha destacat que aquesta prova pilot també afavoreix la reintroducció de l’espècie de ratpenats, actualment en perill a les zones poblades.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat