Calella seguirà commemorant el 8M durant el cap de setmana

Entitats locals i l’Ajuntament de Calella han elaborat un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora que s’allargaran durant tot el mes. El principals tindran lloc aquest cap de setmana, amb una jornada sobre lideratges femenins a l’empresa que inclourà una taula rodona que reunirà diverses empresàries d’èxit del territori: Carme Ruscalleda, Sandra Sauleda, Sònia Hernández i Maria José Sánchez.

Rosa Codina, coordinadora de l’Institut Català de la Dona per a la demarcació de Barcelona, inaugurarà la jornada sobre lideratges femenins a l’empresa que es farà a l’Ajuntament Vell (10.00h). A la taula rodona hi participaran la xef santpolenca, la gerent de Sauleda Pastissers, la presidenta de l’Associació Turística de Calella i la propietària de la cadena Los Extremeños.

Núria Viñas, presidenta de l’Associació de Dones Directives i Empresàries, ha explicat que l’objectiu de l’acte és donar a conèixer les trajectòries de quatre maresmenques que són referents en cadascun dels seus sectors.

Donaran el seu testimoni sobre el que representa liderar una empresa i el paper de la dona empresària. La seva experiència resulta molt interessant per a empresàries que tot just comencen com per a les que ja tenen bagatge. Busquem crear referents femenins d’empreses d’èxit.

La jornada continuarà amb una xerrada sobre empoderament femení, a càrrec de la president de l’Associació de Dones Directives i Empresàries. En finalitzar, s’obrirà debat amb les assistents. La clausura anirà a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

A la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça es farà una hora del conte especial amb motiu del 8M. El text escollit és En Tomàs i la Rosita, una adaptació del conte Artur i Clementina que ha fet Sílvia Serra. L’activitat començarà a les 11:30h i es recomana a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys.

A la tarda es farà una xerrada amb el títol Realitat social de la dona musulmana davant els prejudicis d’Occident. Començarà a les 17.00h a l’Espai Caixa i hi participaran Hajar Hniti, estudiant de Ciències Islàmiques, i Hajar Abderrahman, treballadora social i màster en Teories feministes i violència masclista. Estarà moderada per Fatima Lakhloufi, de l’Associació Cultura i Arrels. La secretària de l’entitat, Auatif Aeuil, n’ha avançat el contingut en declaracions a Ràdio Calella TV.

Parlaran  de la dona musulmana perquè la gent conegui millor la seva realitat i acabar amb els prejudicis que encara existeixen, ja sigui per la seva vestimenta o per qualsevol altre motiu. Volem obrir-nos i que la gent ens pregunti si té dubtes. Elles són les persones més adequades per respondre perquè justament es dediquen professionalment a aquests temes.

Marxa per la Dona Treballadora

La lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona i el tret de sortida a la Marxa per la Dona Treballadora es faran aquest diumenge al Passeig Manuel Puigvert (9.00h). Les encarregades de llegir el text seran dues integrants de l’Associació Cultura i Arrels.  Les inscripcions per participar a la caminada es poden fer a la seu de l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, al número 173 del carrer Ésglésia. El preu és de 6 euros i inclou l’esmorzar i un obsequi. Els beneficis aniran destinats a activitats de capacitació laboral per a dones que duu a terme l’entitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *