Calella subvenciona deu projectes de cooperació al desenvolupament amb 26.600 euros

Exposició Calella és Solidària, en l'edició del 2015

S’ha aprovat la distribució dels recursos municipals que anualment es destinen a la cooperació al desenvolupament, subvencionant projectes que diverses entitats realitzen projectes de solidaritat a nivell internacional. A més, s’ha aprovat un ajut específic de 900 euros per a la reconstrucció de les zones devastades per l’huracà Mathew al Carib, que en aquest cas vehicula el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El Govern Municipal va aprovar en la darrera reunió de l’executiu local quines seran les entitats i organismes als quals es destinarà la partida pressupostària per constribuir a la cooperació al desenvolupament. Ho fa en funció dels projectes que s’estan realitzant.

La partida total de 26.606 euros es distribuirà en deu projectes de set organitzacions.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament rebrà 1.100 euros per a projectes comuns i altres 2.000 euros per a la campanya anual de l’Agenda llatinoamericana, a través de la qual es promou el debat i la reflexió sobre temes socials i polítics.

L’APAC, l’Associació per l’Assessorament Ciutadà ha iniciat aquest 2016 el projecte de construcció d’un centre d’acollida per a infants al Senegal; pel qual rebrà un ajut de 3.657 euros.

El projecte Vacances en Pau que promou l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara, en el qual cada any hi participen famílies calellenques, ha estat subvencionat amb 1.560 euros. Altres 2.992 euros, també per a l’entitat, es dirigirà al projecte Madrasa 2016 que realitza conjuntament amb l’Escola per la Pau amb el Sàhara.

Calella també col·laborarà amb el mateniment de l’escola per a nens i nenes sordes del Camerún que Agermanament sense Fronteres finança, també amb la formació del professorat. S’hi destinarà un ajut de 3.252 euros.

La Fundació Pau i Solidaritat rebrà una subvenció de 3.657 euros per al projecte de promoció de la igualtat de gènere a través de la creació d’espais de diàleg social dirigit a treballadors i treballadores de Guatemala. És el mateix import que s’ha atorgat a la Fundació Vicente Ferrer per a la millora de la gestió dels recursos hídrics a la regió de Klyandurg, al districte d’Anantapur.

I finalment Acció Solidària Sense Fronteres, amb dues subvencions per import de 2.327 euros, cadascuna d’elles. Una serà per a la instal·lació la compra de bombes d’aigua i l’altre per fer entrega de material santiari i escolar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *