Campanya per treure els fumadors de l’accés al CAP de Calella

Gairebé ens hem acostumat a veure gent fumant a les portes dels centres sanitaris. La llei de mesures sanitàries sobre el tabac prohibeix encendre’s una cigarreta en tots els espais públics tancats; però no fa referència als accessos. Ara, l’Agència de Salut Pública ha posat en marxa una campanya que apel·la a la sensibilitat dels fumadors i a la seva consciència per mantenir un ambient lliure de fum. Es tracta d’una recomanació que ja s’ha fet palpable al CAP de Calella. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’hi ha adherit i ha senyalitzat tots els seus Centres d’Atenció Primària.

La cap d’àrea d’Infermeria de l’ABS, Laura Hernàndez, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que s’han retolat els accessos principals als centres amb cartells per delimitar l’espai a partir del qual està prohibit fumar. Amb tot, la recomanació s’estén a tota zona de l’escala que condueix a la porta principal.

A partir que creuem la porta exterior, ho hem retolat recomanant no fumar. L’objectiu principal és conscienciar a tots els usuaris perquè volem potenciar una cultura sanitària sense tabac i reduir la visibilitat de persones fumant al voltant dels centres.

Hernández ha puntualitzat que la campanya es limita a fer una recomanació perquè la prohibició de fumar als accessos no està recollida a la normativa vigent.

Amb tot, s’adverteix un canvi en positiu en termes de millora de qualitat de vida de la població des que es va aprovar la primera llei antitabac, l’any 2005.

Estem fent coses positives i es redueix la població fumadora. Al CAP tenim una consulta específica per a persones que volen deixar l’hàbit, i els animem a demanar informació.

La campanya Fem Salut. Gràcies per no fumar està promoguda per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la societat de Medicina Familiar i Comunitària i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la cap de l’àrea d’Infermeria de l’ABS Calella, Malgrat i Palafolls. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *