Calella suprimirà al febrer la recollida d’escombraries porta per porta a l’eix comercial

c/Església, 28/12/2015

A partir de febrer es farà efectiva la prohibició de deixar les escombraries a la porta de cases i botigues a tot el nucli urbà de Calella. És la data que ha donat a conèixer l’Ajuntament de Calella, setmanes després d’anunciar la supressió del sistema perquè embrut la imatge de la ciutat i és sovint objectiu dels incívics. La funció dels nuclis de selectiva ja existents es reforçarà amb la instal·lació de tres grups de contenidors de rebuig i, a tot això, es preveu oferir a grans productors un servei de recollida puntual de plàstics. De forma immediata, el consistori endegarà una campanya d’informació i sensibilització per donar tots els detalls d’una mesura que ha donat bons resultats en la primera fase d’implantació.

El tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, ha posat data a l’eliminació del sistema de recollida de la brossa porta per porta a l’eix comercial. Serà la primera setmana de febrer quan particulars i comerciants ja no podran deixar la bossa d’escombraries al carrer perquè se l’endugui el camió.

És la segona fase d’una mesura que l’any passat es va implantar, amb resultats satisfactoris ha dit Sitjà, al tram d’Església entre Cervantes i Ànimes. Ara s’estendrà a la resta de carrers on es manté el sistema, tal i com va avançar Ràdio Calella TV.

“Posarem en marxa una campanya d’informació i sensibilització i després en farem un seguiment”, ha indicat el tinent d’Alcaldia Sitjà, qui augura una bona resposta per part de veïns i comerciants en tant que en seran els primers beneficiats. “Al final, els que treuen la bossa al carrer són els qui ho pateixen, perquè els queda la brossa a la porta”, considera Sitjà.

A diferència de la primera fase, el desenvolupament d’aquesta es reforçarà amb la instal·lació de tres nuclis mòbils d’aportació de rebuig en els àmbits de l’entorn dels carrers afectats (Església, els ramals de Sant Pere, Sant Joan i Sant Josep; i trams de Jovara i Bruguera). “Són com uns cofres d’acer inoxidable amb dos contenidors a dins, tot tancat hermèticament i amb només una tapa superior. Un vehicle elèctric deixarà el contenidor a les vuit del vespre i se l’endurà amb un remolc passada la mitjanit”, ha concretat el responsable de Territori, qui assegura que les dimensions dels nuclis s’adeqüen perfectament a l’amplada dels carrers.

Complementarà la funció de les àrees de selectiva ja existents, per exemple, davant de l’Oficina de Correus, als aparcaments del Mercat i Mercat 2, la Plaça Vicenç Ferrer i la plaça de l’Església, o el pas a nivell.

El tinent d’Alcaldia de Territori ha recordat que la mesura està recollida en el nou contracte de la brossa, que contempla també la possibilitat d’oferir a grans productors ubicats en l’eix comercial un servei puntual i amb preavís de recollida de plàstics perquè no col·lapsin els contenidors de rebuig.

 

Campanya de neteja en carrers amb estacionament permanent de vehicles

L’Ajuntament de Calella preveu dur a terme abans de l’inici de la temporada alta dues actuacions de neteja viària, que també s’inclouen en el llistat de compromisos de l’empresa que realitza el servei. D’una banda, es repetirà la campanya centrada en aquells trams de carrer on els vehicles impedeixen l’accés de la maquinària.

“Està en gestió fer una campanya de neteja intensiva als trams de carrers on hi ha vehicles permanentment aparcats”, ha avançat el tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà.

Com en ocasions anteriors, l’actuació quedarà degudament senyalitzada amb tanques que informaran de les dates i hores en què es realitzarà perquè no s’hi aparquin cotxes.

L’altra consistirà en repetir la neteja de xiclets enganxats al paviment dels carreres peatonals. En aquest cas tampoc se n’ha concretat la data.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *