L’exposició de la Capitalitat de la Sardana de Calella 2015 es porta a Barcelona

Imatge de l'exposició feta a Calella

“Verd de pi, blau de mar”, l’exposició que parla sobre el passat, el present i el futur de la sardana a Calella ha estat escollida per la mostra “Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial” que aquest dijous 21 de gener s’inaugura a la Fàbrica de Creació Fabra & Coats de Sant Andreu (Barcelona). Es podrà visitar fins el 24 de gener.

Va ser una de les propostes destacades de la programació Capital de la Sardana Calella 2015. Una exposició que recollia imatges, objectes i elements gràfics sobre la vinculació de la ciutat amb la dansa nacional de Catalunya, fent especial èmfasi en les celebracions de l’Aplec de la Sardana, la creació i desenvolupament de diverses colles sardanistes o el paper que han exercit col·lectius com la desapareguda cobla Ciutat de Calella.

Verd de pi, blau de mar, organitzada per l’Ajuntament de Calella i comissariada per Rut Martínez, va nodrir-se d’imatges i material de fons de particulars, de l’arxiu de l’Agrupació Sardanista, del Museu i de l’Arxiu Històric Municipal, i també de Foto-Film Calella.

El viatge sobre el passat, present i futur de la Sardana a Calella es va fer a través d’una vintena de plafons i quatre vitrines; que des de dijous i fins diumenge s’exposaran a la Fàbrica de Creació Fabra & Coats de Sant Andreu (Barcelona) amb motiu de la mostra que ha organitzat el Museu Etnològic de Barcelona. A Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial s’hi recullen més de quaranta exposicions de cultura popular de caràcter itinerant.

L’entrada al recinte serà gratuïta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *