Calella tanca el NEC amb un bon balanç de públic i qualitat

El Festival Nits d’Estiu de Calella ha acabat amb satisfacció per part de l’Ajuntament. Només va ploure un dia, el que hi havia el concert de Tomeu Penya, i es va haver de fer a cobert. En paraules del regidor de Cultura, «la programació ha funcionat i el públic ha respost millor que mai.

Així ho ha dit Xavier Arnijas, tinent d’alcaldia de Ciutadania i Cultura, que ha afegit que han intentat promocionar artistes del país i de casa, i portar concerts de grups ja consolidats. I la clau diu que està en com es plantegen els espectacles del NEC. “És la casa, estàs al Far, busquem molt la proximitat del públic, és un escenari molt baix -que al principi semblava molt revolucionari- però la gent és el que més acaba apreciant, que tens els cantants davant, els que estan més lluny estan a 10m. Això entra molt més pels porus i per tots els sentits dels propis espectadors“.

Xavier Arnijas ha comentat que es van omplir tots els espectacles menys dos, on tan sols van quedar lliures unes 20 entrades. El regidor apunta a la possibilitat que això passés perquè la gent pensés que era ple. “Un dels problemesque hem tingut aquest any és que va córrer molt la veu que s’havien esgotat totes les entrades molt d’hora. I això no va ser ben bé així. Se’n van esgotar algunes. És veritat que ha estat un èxit perquè amb 2 o 3 setmanes d’obrir la venta d’entrades s’havien esgotat tres espectacles en concret, i de 2 o 3 més en quedaven molt poques. Però d’aquí a que estigués tot venut… no era ben bé així“.

Xavier Arnijas ha dit que l’Ajuntament no contempla, ara per ara, dedicar més diners dels actuals al NEC, i aposten per mantenir-lo en el concepte actual, allunyat de grans festivals que es fan a les rodalies, amb propostes musicals molt prestigioses però que són molt més cars per l’espectador. Per tant explica que la seva aposta és fomentar la cultura al llarg de l’any, de la mà de la ciutadania. Arnijas: “A Calella el punt fort -i que tothom enveja- és el teixit social que tenim, la gran quantitat d’activitats culturals que es fan al llarg de l’any. Òbviament l’Ajuntament hi col·labora però les entitats són les que tiren endavant moltíssims dels esdeveniments. Per tant nosaltres continuarem apostant per potenciar durant tot l’any molts esdeveniments i no una cosa molt puntual d’estiu que si que pot donar un cert nom i una certa moguda en determinats moments i que també -i no vull posar en dubte res- és difícil de sostenir“.

La Biblioteca també ha estat seu d’espectacles del NEC, com les narracions per adults, i a la platja s’ha fet cinema a la fresca. Xavier Arnijas no descarta que de cara a l’any que ve es busquin encara més escenaris per posar en escena les propostes del NEC, i no limitar-ho tant al Far com ha estat aquest any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *