Calella tancarà els actes de Capital Catalana de l’Esport 2019 amb una gala dedicada a les entitats locals

futbolí olimpíades00000000

El tinent d’Alcaldia d’Esports ha avançat els continguts de la gala que es prepara per tancar l’any de la Capital Catalana de l’Esport, dilluns 3 de febrer a la Sala Mozart (20h). En una entrevista a La Banqueta, Marc Buch ha explicat que es farà un reconeixement al teixit esportiu que garanteix i fomenta la pràctica esportiva al municipi, en múltiples disciplines.

Calella ha estat la primera població amb el títol de Capital Catalana de l’Esport, que se li va entregar el març del 2019 coincidint amb el tret de sortida a la Volta Ciclista a Catalunya. Gairebé un any després, i quan encara es desconeix qui li prendrà el relleu, l’Ajuntament de Calella ha decidit celebrar un acte de comiat dedicat al teixit esportiu local. Marc Buch ho avançava ahir a La Banqueta.

Hem demanat que cada entitat esportiva de Calella, o que tinguin activitat, ens proposessin una persona o equip per fer-li un reconeixmenet. La de dilluns serà una gala per reconèixer a les persones que fan possible la pràctica de l’esport a Calella.

El tinent d’Alcaldia d’Esports ha posat de relleu l’esforç que fan les entitats perquè Calella tingui un calendari d’activitats esportives farcit, atractiu i variat. Recorda que entre els motius que van pesar en el nomenament com a primera Capital Catalana de l’Esport va ser comptar amb més de 90 esdeveniments l’any, i dues grans cites com l’IRONMAN i l’etapa inaugural de la Volta Ciclista a Catalunya.

Marc Buch ha fet una valoració de la programació commemorativa que s’està a punt de deixar enrere.

La més destacable han estat les Olimpíades de l’Esplai de la Gent Gran, però hi ha hagut altres activitats com tornejos de volei, les finals de l’handbol i el bàsquet. Tot plegat ha format part de la capitalitat. El que volíem era posar en valor l’esport i dir que Calella és un centre de referència a nivell nacional, reforçant encara més la programació, si es pot, perquè aquí es fan més de 90 actes a l’any.

El tinent d’Alcaldia d’Esports va convidar a tots els calellencs i calellenques a la gala que tindrà lloc dilluns vinent, 3 de febrer, a la Sala Mozart (20h).

Buch: “Si la prioritat és el retorn social, la gespa natural a La Muntanyeta és inviable”

En l’entrevista d’ahir al programa La Ciutat, Buch va donar detalls de la principal inversió que es farà aquest 2020 des de l’àrea d’Esports. Es tracta de la remodelació de la Zona Esportiva de La Muntanyeta, que contempla la substitució de la gespa natural per gespa artificial.

El tinent d’Alcaldia d’Esports va exposar que s’ha prioritzat el retorn social que tindrà l’equipament a l’hora de prendre la decisió sobre el tipus de material. I va assegurar que la gespa natural resulta inviable.

La fem amb el màxim convenciment i amb molta il·lusió perquè fa falta. Ara tenim les pistes d’atletisme i el camp de gespa natural, que té unes necessitats de manteniment molt elevades en aigua, adobs i sega, que per a un ajuntament com el nostre és inviable si volem que tingui retorn social. Si volem un equipament esportiu que la ciutadania el pugui utilitzar, la gespa natural és inviable.

El tinent d’Alcaldia d’Esports comprèn el malestar del CA Calella pel fet que la gespa artificial no està homologada en competicions oficials de llançament, però ha insistit en què, actualment, no hi ha cap atleta que practiqui aquesta disciplina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat