Les inundacions d’Anselm Clavé, en el punt de mira del PDeCAT

A instàncies del grup municipal de Junts per Calella, el PDeCAT ha presentat dues esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 perquè s’incorpori una partida econòmica per a l’arranjament del clavegueram del carrer Anselm Clavé i el pluvial que hi ha a la confluència amb Costa i Fornaguera, que desborda sempre que hi ha un episodi de pluges intenses. El portaveu dels demòcrates i primer tinent d’Alcaldia a l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, s’ha mostrat confiat en què la negociació amb el Govern espanyol arribaran a bon port, gràcies al rigor amb què s’han treballat les esmenes que ara defensaran els diputats a Madrid.

El PDeCAT demana al Govern espanyol que incorpori una partida de 350.000 euros per solucionar els problemes d’inundacions que es produeixen al carrer Anselm Clavé quan hi ha un episodi de pluges intenses. El partit planteja l’arranjament del clavegueram del tram entre Amadeu i Costa i Fornaguera, i la substitució del pluvial. El que hi ha ara no té capacitat per absorbir les avingudes d’aigua. Ho ha explicat el portaveu de Junts per Calella-PDeCAT, Albert Torrent, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Degut a què les pluges són cada vegada més intenses en un termini més curt de temps, tenim problemes en aquest sector perquè el pluvial per sota la via del tren ha quedat massa estret. És un punt que ens preocupa i s’ha d’arranjar, no de forma urgent, i fer-ho a través dels PGE seria una bona manera de finançar-ho.

Els demòcrates també demanen una aportació de 50.000 euros per a la fundació privada Miquel Valls d’ajuda a les persones afectades d’ELA i les seves famílies. “És una esmena que presentem de forma recurrent i s’acostuma a aconseguir”, ha indicat Torrent en declaracions a Ràdio Calella TV, qui ha posat en valor l’experiència del partit a l’hora de negociar partides per a Calella i “no només quan hi ha eleccions”.

El portaveu de Junts per Calella-PDeCAT assegura que s’han treballat les propostes amb rigor i que això els dona més garanties a l’hora d’afrontar la negociació amb el Govern espanyol.

Els nostres diputats ens ho defensaran fins a l’últim moment. A més, cal tenir en compte que és una proposta que no interfereix en les competències delegades en la Generalitat de Catalunya, que és una qüestió important, i tampoc els imports són desorbitats, i té un avantprojecte al darrera. Entenem que no seria complicat que l’acceptin perquè el PDeCAT no ha presentat esmena a la totalitat i això facilitarà que els socialistes s’avinguin a negociar.

El PDeCAT afronta la negociació amb el Govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos, que anirà a càrrec dels seus diputats a Madrid, amb cert optimisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *