Calella té una de les rendes per càpita més baixes de la comarca segons un estudi del Consell Comarcal

La renda mitjana per habitant al Maresme és de 16.000 euros, 500 euros per sota de la mitjana catalana. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme ocupa la sisena posició en renda mitjana per càpita. L’estudi deixa palesa la diferència que hi ha de rendes entre el baix i l’alt Maresme.

Calella ocupa la tercera posició per la cua amb una renda mitjana de 13.800 euros per habitant. Pineda de Mar és la població amb menor renda per càpita, 13.300 euros, seguida de Tordera amb 13.700 i, com dèiem, la nostra ciutat amb 13.800. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha explicat durant una entrevista a l’InfoMigdia el cas de Calella.

Tot i que la mitjana comarcal és inferior a la catalana, 15 municipis maresmencs la superen i 3 es troben entre els 8 primers del rànquing català. Es tracta de Tiana que amb una renda per càpita de 20.200 euros és el quart municipi català amb unes dades més elevades; Cabrils amb una renda de 20.100 euros és el cinquè i Teià amb 19.300 euros el vuitè.

Aquesta diagnosi ajuda als responsables del Consell Comarcal a l’hora de dissenyar polítiques socials. Així ho ha expressat Martínez.

Les dades estan referides al 2014, any en què, segons el Consell Comarcal, els indicadors econòmics van començar a millorar al registrar-se una davallada en les xifres d’atur i un increment en el nombre de persones ocupades. Aquest context va afavorir l’augment de la renda familiar bruta disponible.

La renda mitjana per habitant està composada pels ingressos salarials, els provinents d’activitats professionals o empresarials i per les prestacions socials.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra del president del CCM, Miquel Àngel Martínez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *