Calella tornarà a acollir al bo i millor del ciclisme mundial

El 21 de març arrencarà la Volta a Catalunya i ho farà, un any més, amb una primera etapa amb sortida i final a la nostra ciutat. Aquests dies s’estan tancant les inscripcions de ciclistes a la mítica prova catalana.

Volta 1Hi participaran els 18 millors equips ciclistes del món, inscrits a l’UCI World Tour i sis equips continentals professionals. Per tant un total de 24 equips. I hi haurà 192 corredors, el bo i millor de cada equip. Hi seran Chriss Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Joaquim «Purito» Rodríguez… i serà una de les edicions amb més ciclistes catalans inscrits, i un d’ells debuta. Ho ha dit el Director de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris: “I a més aquest any vindran altres corredors catalans que afortunadament estan en equips professionals i que poden venir a participar a la Volta. Ja feia anys que no en teníem tants i aquest any, probablement, hi haurà sis o set corredors fets aquí casa nostra que vindran a córrer la Volta“.

Pel que fa al recorregut de la primera etapa, com cada any, arrencarà i acabarà a la nostra ciutat, però això no vol dir que els ciclistes facin la mateixa ruta. L’etapa tindrà 175 quilòmetres, amb ports destacats que faran que l’etapa s’endureixi i es puguin veure escapades destacades.

Captura de 2016-03-07 17:46:31El recorregut és nou i portarà els ciclistes fins a Sant Hilari Sacalm, passant per Maçanet i Santa Coloma de Farners. D’allà tombaran cap a Viladrau, baixaran cap a Seba i pujaran a Collformic. Passat el port seguiran cap al Montseny per arribar a Collsacreu, baixant per Arenys de Munt i tornant a la ciutat fent tota la Vallalta.

Rubén Peris ha qualificat la dificultat de la primera etapa en un grau de mitjana-alta, i ha recordat que l’any passat ja a la primera etapa hi va haver moviments importants de corredors, però es fa difícil saber quan atacaran els equips. Peris: “L’any passat va haver-hi una autèntica escabetxina a la primera etapa de la Volta, amb diferències ja molt grosses, que va obligar als corredors, ja a partir de la segona etapa, a treballar molt per llimar aquestes diferències. I la veritat és que van aconseguir-ho perquè la classificació va donar un tomb“.

La Volta a Catalunya començarà dilluns 21 de març, però el dia 19 i 20 arribaran ja a la ciutat els camions dels equips i els corredors. Les inscripcions es faran a la Fàbrica Llobet-Guri, on també hi haurà la sala de premsa. La reunió de directors d’enguany es farà al Museu del Turisme, un lloc on Rubén Peris ja hi ha estat ara fa uns dies i ha dit que li ha «agradat molt».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *