La Volta ho confirma: l’edició del centenari es trasllada al març del 2021

sortida_volta

El calendari ciclista ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, a finals d’aquest 2020, per quan s’han fixat algunes de les proves més importants del calendari internacional. Davant d’això, i amb l’objectiu de prestigiar la ronda catalana, la Volta a Catalunya trasllada l’edició del seu centenari al març del 2021, just un any després del previst. Ho acaba d’anunciar la mateixa organització, qui assenyala que ara per ara la prioritat és lluitar contra la pandèmia de la Covid-19. “Estem segurs que l’espera valdrà la pena”, ha dit Rubén Peris, el president de la Volta, en un comunicat públic.

Amb el Tour de França previst pel mes de setembre, el Giro havent canviat la data per a l’octubre, i després la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa dels cinc Monuments i el Mundial de Ciclisme; poques opcions li quedaven a la Volta Ciclista a Catalunya per trobar una data prou lluïda per a celebrar l’edició del seu centenari. Davant d’això, la decisió ha estat posposar-la un any i que es disputi l’última setmana de març del 2021. Amb etapa inaugural amb sortida i arribada a Calella, el dilluns 29 de març.

Aquesta opció ja la va avançar el president de la Volta, Rubén Peris, a Ràdio Calella TV el passat 18 de març.

Penso i crec que es farà al calendari de l’any vinent, dins del mateix període que s’està fent enguany. De moment la Unió Ciclista Internacional ha dit que parava totes les proves i que les puntuacions no tindrien efecte. Jo crec i estic convençut que l’edició 100 de la Volta es farà en el calendari de l’any que ve, tal com estava previst l’última setmana de març del 2021.

En el comunicat, Peris aclareix que en cap moment s’ha plantejat la possibillitat de celebrar la Volta en un format reduït de dies i que aquesta és l’alternativa “més sensata”. Assegura que l’espera “valdrà la pena”.

Acaba agraïnt la comprensió de les insitucions públiques –entre les quals els ajuntaments que són escenari de la prova-, i també agraint el suport dels patrocinadors, equips i corredors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat