Calella viu un Sant Jordi esplèndid però passat per aigua

A dalt: matí de llibres i roses; a baix: la pluja protagonista

Només l’intens ruixat que s’ha produït als volts de les cinc de la tarda, i que ha obligat a suspendre la Fira del Llibre i de la Rosa, ha ensombrit una jornada fins aleshores viscuda amb l’alegria pròpia d’una festa major col.lectiva. L’estand de Ràdio Calella TV ha captat l’atenció de desenes de passejants que s’han avingut a viure l’experiència de retratar-se en un croma ambientat en Sant Jordi.

Un sol radiant ha acompanyat durant tot el matí del Sant Jordi a Calella i la plaça de l’Església, on s’hi ha instal.lat la Fira del Llibre i de la Rosa, ha estat un formigueig de passejants i compradors. Famílies senceres que han aprofitat el dia festiu. Com és tradició, les parades de venda de llibres i roses han obert a primera hora amb tot el gènere a punt per satisfer els desitjos dels calellencs que han volgut regalar amor i estima aquest 23 d’abril.

Tot i que llibreters i floristes recelàven a priori del fet que aquest Sant Jordi hagi caigut en cap de setmana, les vendes en dies anteriors i durant les primeres hores del dia han fet desaparèixer els temors per una davallada de vendes.

La pluja anunciada pels meteoròlegs ha sigut el verdader trasbals de la diada. Ha caigut amb força, acompanyada de vent, i algunes de les carpes que omplien la plaça no han pogut resistir-ho. Era pels volts de les cinc de la tarda i la durada del ruixat ha obligat a prendre la decisió de suspendre la fira, quan la majoria de les parades ja havien plegat veles i, en la mesura del que els ha estat possible, protegir els llibres de l’aigua.

Com a conseqüència d’això, la presentació del llibre Violetes per a tu de Teresa Teixidó s’ha traslladat a la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça. Aquesta és una de les poques novetats literàries d’autors locals per a la Diada del llibre d’aquest 2016: un recull de poemes que Teixidó dedica al seu fill Jordi Amat i Teixidó. La recaptació la destinarà a Càritas Calella.

 

Sant Jordi amb Ràdio Calella TV

L’empresa municipal de comunicació ha estat fidel a la cita amb la Diada de Sant Jordi, enguany transformant l’estand de plaça en un plató televisiu, a través del qual descobrir la tècnica del croma.

Durant el dia, s’han fet unes 400 fotografies emulant o acompanyant els personatges de la llegenda de Sant Jordi, que en els pròxims dies es podran veure i descarregar a www.radiocalellatv.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *