Calella farà una de les projeccions simultànies del documental de Kilian Jornet al Nepal

Calella projectarà aquest dilluns al vespre el documental “Langtang”, que explica la visita que l’ultrafondista Kilian Jornet i l’alpinista blanenc Jordi Tosas van fer al cor del Nepal poc després del terratrèmol que va devastar el territori, ara farà un any. Es podrà veure de forma simultània a un total de 28 sales del món, en països com Noruega, les Filipines, Hong Kong, Qatar o San Francisco, als Estats Units. Les entrades estan a la venda al preu de 5 euros, i tota la recaptació es destinarà a finançar la reconstrucció del país.

Langtang és la vall nepalesa que dóna nom al documental que es projectarà dilluns a la nit, a les nou del vespre, a la Sala Mozart de Calella. En ell, Kilian Jornet i l’alpinista Jordi Tosas mostren els efectes devastadors del terratrèmol de 7,8 graus que va afectar el Nepal el 25 d’abril del 2015. Demà dilluns se’n complirà el primer aniversari. Milers de persones van morir com a conseqüència de la fricció entre les falles de l’Índia, amb epicentre a Katmandú.

1452266590865Jornet estava preparant una expedició a l’Everest, en el marc del seu projecte personal Summits of my life (Cims de la meva vida), però va acceptar la proposta de Tosas de viatjar al Nepal, i en concret a la regió de Langtang. La considera la seva segona casa, doncs allà va partir un greu accident l’any 1999 del qual va sobreviure gràcies a l’ajuda d’un dels habitants.

L’equip, amb el càmera Seb Montaz, va poder enregistrar un film que documenta l’experiència dels dies posteriors al terratrèmol, i posa de relleu el contrast entre la devastació i l’alegria i l’esperança del poble nepalès.

Langtang es vincula a un projecte solidari impulsat conjuntament per l’equip de Summits of my life i l’ONG SOS Himalaya per recollir fons per reconstruir 116 cases a la vall. És per això, que demà dilluns 25 d’abril, en complir-se un any del succés, es farà una projecció simultània del documental, ja estrenat i emès per televisió, en 28 ciutats d’arreu del món. Calella, nomenada aquest 2016 Vila Europea de l’Esport, i per refermar el seu compromís solidari, ha volgut ser-ne una.

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania i Cultura i d’Esports, Xavier Arnijas (CDC), ha explicat que el film es projectarà a Calella gràcies a la iniciativa del regidor d’ERC, Xavier Casillanis, qui té relació professional amb Jornet.

“Com que som Vila Europea de l’Esport ens hi lligava molt bé, tot i que no és pròpiament un projecte esportiu ells són dos esportistes d’elit catalans que demostren tenir aquesta sensibilitat”, ha afirmat el tinent d’Alcaldia, qui fa una crida als calellencs a assitir a la projecció. “Amb l’aportació de 5 euros s’ajudarà a reconstruir aquesta zona devastada, en la mesura que es pugui”, ha afegit Arnijas.

L’organització està treballant amb la intenció que el mateix Kilian Jornet pugui adreçar un missatge especial als espectadors que es reuneixin a la Sala Mozart de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat