Calella vol dir adéu als plàstics d’un sol ús

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Calella ha engegat una nova campanya per fomentar l’ús de les bosses reutilitzables. A partir d’aquesta setmana diversos establiments de la ciutat, com fruiteries i botigues de queviures, repartiran bosses reutilitzables de malla per a pesar la fruita i la verdura. Amb aquesta acció l’Ajuntament de Calella vol reduir així el consum de plàstics d’un sol ús i conscienciar a la ciutadania per generar una cultura de reaprofitament dels productes.

Les bosses es podran trobar en totes les fruiteries de Calella, al Mercat Municipal i en un punt d’informació que habilitarà l’Ajuntament. Seran totalment gratuïtes i les podran disposar tots aquells establiments que es vulguin adherir a la campanya, així ho ha informat el regidor Marc Buch.

Facilitarem que la ciutadania pugui aconseguir bosses reutilitzables. Són unes bosses de malla que permeten anar a comprar fruita i verdura i poder reutilitzar-les cada cop que anem a comprar, deixem enrere les bosses de plàstic convencionals. Aquestes bosses es podran trobar a tots els establiments de fruites i verdures, al mercat setmanal i municipal. Dissabte també habilitarem una taula informativa per poder recollir les bosses.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

La campanya anirà acompanyada de diverses activitats de sensibilització i punts informatius sobre el reciclatge i la prevenció de residus. Dimarts es realitzarà una taula informativa al carrer Església amb Matas i Rodés, sobre el reciclatge i la prevenció de residus. Dimecres 20 s’organitzarà una visita al Centre Integral de Residus del Maresme, dijous es tornarà a ubicar un punt informatiu per conscienciar sobre la importància del reciclatge al carrer Bruguera, entre el carrer Ànimes i Amadeu.

És el divendres quan es realitzarà la Festa del Reciclatge a l’Espai Mercat. On s’han organitzat tallers infantils i punts informatius sobre el reciclatge i la prevenció de residus.

És una festa informativa on es faran diferents tallers amb l’objectiu de fomentar i conscienciar de les virtuts i les necessitats de poder reciclar. Es farà de forma molt interactiva per intentar que no es faci feixuc. Cada vegada hi ha més gent que pren consciència de les necessitats de prendre mesures. Cada acció compta perquè si totes les cases fem bé la feina, acaba sent una gran feina.

Des de l’Ajuntament celebren que Calella sigui una població conscienciada amb el reciclatge i el residu 0. I és que cada cop són més els calellencs i calellenques que van a comprar amb tàper, amb bosses de tela o s’adhereixen als Fridays for Future com l’Escola Pia de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.