Campanya informativa sobre la tinença responsable dels animals domèstics

07112016-campanya-cens-animals-de-companyia

L’Ajuntament de Calella fa aquesta setmana una campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals de companyia. El consistori recorda als propietaris de gossos, gats i fures que tenen l’obligació de portar la placa identificativa quan circulen pels espais públics en general, i en els de concurrència pública, a més han d’estar xipats i censats.

El xip i el cens permet trobar els propietaris dels gossos de manera ràpida. Per tant, durant la propera setmana, s’instal·laran punts d’informació en diversos llocs de la ciutat per facilitar als propietaris d’animals de companyia el procés de cens. Es tracta d’una inscripció obligatòria, gratuïta i exempta de taxes. Abans de la inscripció de l’animal al cens municipal, un veterinari l’ha d’haver identificat amb un microxip. El veterinari Alfons Martínez ha explicat a l’Info Vespre la importància de tenir censades també les fures ja que poden transmetre la ràbia, igual que gats i gossos.

Alfons Martínez també ha recordat que les fures són animals més entremaliats i requereixen més atenció que els gats i gossos. Fa 10 anys es van posar de moda i tothom volia tenir una fura a casa tot i que ara ha baixat el seu interès. Sigui com sigui, Martínez ha explicat que les fures desenvolupen malalties cròniques i la seva esperança de vida és molt més curta. Són elements a tenir en compte si es vol tenir una fura a casa.

Avui el punt d’informació estarà situat al carrer Església cantonada amb el carrer Indústria; i dijous dia 10 estarà a la plaça de l’Església. En tots dos casos es muntarà el punt d’informació de 10 a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. A més dels punts d’informació, es pot censar un animal domèstic qualsevol dia de l’any a l’Ajuntament de Calella. Al fer-ho, s’entrega un polvoritzador i un dispensador de bosses, i posteriorment se li dóna una placa d’identificació de l’animal. Els gossos potencialment perillosos només es podran censar presencialment a l’ajuntament.

No portar un gos censat pot comportar multes d’un màxim de 500 euros, si la infracció és lleu i si l’animal és de raça potencialment perillosa, fins a un màxim de 2.404 euros. El regidor Marc Buch explica que les sancions són condicionades ja que si el propietari de l’animal acaba assumint la seva responsabilitat, la multa es pot retirar.

L’Ajuntament de Calella ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona i el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya que permetrà que l’Ajuntament pugui accedir a les dades que es deriven de la identificació veterinària de l’animal i també les dades bàsiques de la persona propietària.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb el veterinari Alfons Martínez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *