Canadell: “La falta d’unitat és el que ha perjudicat més al procés”

Canadell ahir en una visita a Calella.

El diputat i empresari català, Joan Canadell, va ser ahir a Calella per explicar l’embat democràtic i econòmic que planteja el seu partit per assolir la independència. En una trobada dins del marc del Cicle de diàlegs que organitza Junts per Catalunya a Calella, Canadell va exposar que l’única manera per culminar el procés sobiranista és anant units i fent una confrontació intel·ligent amb l’Estat. En aquest sentit, va assenyalar que la manca d’entesa entre les forces independentistes és el que ha perjudicat més al procés i per això considera que el 52% de representació que tenen al Parlament de Catalunya ha de començar a treballar plegats.

Segons el diputat de Junts per Catalunya l’escenari polític actual “s’ha d’aprofitar” per així recuperar la força de l’octubre del 2017. Diu que això passa per “escriure un mateix full de ruta” entre tot el bloc independentista.

És un punt negatiu del nostre procés. La falta d’unitat ens perjudica. Si haguéssim anat units des del 27 d’octubre del 2017, probablement ara estaríem davant d’un segon embat o ja l’hauríem fet. No ho sabem. Nosaltres som els de la unitat, perquè sabem que la unitat fa la força i això només ho aconseguirem si tenim el 52% a una, amb un mateix full de ruta.

Sobre la taula de diàleg amb l’Estat, Junts se la mira amb escepticisme per la falta de compromís del govern espanyol. Canadell apunta que la independència només s’assolirà amb una confrontació amb l’Estat.

Quin serà l’embat que hem de fer? No ho sabem, però tenim clar que ha de passar per la confrontació. Tenim clar que la negociació amb Espanya és pràcticament impossible. Aquesta taula de diàleg, hem admès que ho hem d’intentar i com acord de govern hi som, però som conscients que no arribarà a bon port. Ara tenim dos anys per fer aquest embat.

I en referència a la situació econòmica d’una possible Catalunya independent, Canadell treu ferro a les amenaces de moltes empreses de marxar. Tot el contrari, assegura que Catalunya serà un pol d’atracció per a molts empresaris gràcies als beneficis fiscals que podrien donar.

En una Catalunya independent les empreses saben que podrem tenir impostos més baixos perquè el dèficit fiscal no se n’anirà. Per tant, els que es quedin aquí probablement tindran impostos més baixos. Estic convençut que a mitjà termini vindran més empreses a Catalunya.

El diputat i empresari va ser el segon participant en el Cicle de Diàlegs que organitzarà la formació local en els propers mesos.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *