L’Ajuntament recorre a la Diputació per actualitzar el protocol d’agressions masclistes.

Arran del cas Deprius, investigat per una presumpta agressió sexual a una menor durant la seva etapa com a director del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, els grups polítics municipals van acordar la revisió i actualització del protocol que se segueix per prevenir, detectar i acompanyar les víctimes. En l’últim ple municipal la regidora d’Igualtat, Cindy Rando, va confirmar que s’ha demanat a la Diputació la redacció d’aquest.

L’últim ple municipal no només va servir per aprovar els pressuposts de Calella pel 2023. Durant el torn de precs i preguntes, Núria Freixas, de la CUP, va recordar que calia actualitzar el protocol d’agressions masclistes, després que el passat desembre, s’investigués Albert Deprius, per presumptes agressions sexuals.

Freixas, va aprofitar el seu torn per preguntar en quin punt es trobava aquesta modificació.

El protocol d’agressions masclistes es va determinar que va quedar curt i s’ha de modificar arran del cas Deprius. Preguntem si s’han iniciat els treballs per modificar-lo.

Des de l’equip de govern, van assegurar que ja s’ha iniciat el procès per modificar-ho. De fet, la regidora d’Igualtat, Cindy Rando, va afirmar que aquest nou protocol serà redactat pels experts de la Diputació.

Hem demanat a la Diputació el recurs perquè ens ho actualitzin ells i ens ho adaptin els experts.

D’aquesta manera, des del consistori, amb aquest nou protocol, pretenen evitar nous incidents com els succeïts arran del cas Deprius, i donar una ràpida resposta, en cas que sorgissin nous casos.

En una reunió celebrada el passat 17 de desembre, Govern i oposició van acordar posar al dia el protocol municipal aprovat l’any 2017 per tal d’adaptar-lo a la nova llei estatal del “només sí és sí”. Així es donava a conèixer en una reacció més a l’obertura d’una investigació judicial a Albert Deprius per abús continuat a una menor entre els anys 2010 i 2014, i que han estat denunciats ara. S’ha confirmat també que contra ell hi ha un cas obert per fets similars al Jutjat de Mataró i que en les últimes setmanes s’han presentat tres denúncies més contra ell. Immediatament després de saltar la notícia, el consistori va informar que trencava relacions amb el músic i que es presentaria com a acusació particular en el cas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *