Candini carrega contra ERC per la pancarta dels presos polítics: “Lamentem que en facin un ús partidista”

Cueja l’afer de la pancarta dels presos polítics i del llaç groc per Festa Major. Els símbols van aparèixer diumenge al matí al balcó de l’Ajuntament, l’endemà que ERC fes una piulada en què expressava la seva decepció per l’absència durant els primers actes de La Minerva. I afegia que “hi posaria solució”. Davant d’això, l’alcadessa Montserrat Candini ha carregat contra els republicans declarant que ella mateixa els va comunicar que s’havia encarregat una pancarta de grans dimensions però que el fabricant s’ha endarrerit en l’entrega.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu i cap de l’oposició d’ERC, Xavier Ponsdomènech, ha remarcat la necessitat que els símbols de solidaritat amb els presos es mostressin durant els dies de Festa Major, justament per evitar que es normalitzi la situació de repressió política.

Sí, estàvem molestos perquè creiem que enmig d’una Festa Major i en un moment excepcional han de ser-hi presents aquests missatges. Si fem pedagogia i expliquem que no podem caure en la normalitat, també ha de quedar clar des del balcó de l’Ajuntament.

El mateix diumenge, dia en què es van tornar a col·locar pancarta i llaç groc, fonts municipals van informar que des del Govern s’havia “facilitat” l’acció. Ara, l’alcaldessa Candini, de Junts per Calella, ha donat més detalls de com s’ha gestionat l’afer, visiblement molesta amb les manifestacions públiques d’ERC.

Ha explicat que dies abans de començar la Festa Major va posar-se en contacte amb el grup republicà per explicar-los que s’havia encarregat una pancarta de grans dimensions per posar-la a la part de dalt de l’edifici de l’Ajuntament, per evitar els continus robatoris; però que el fabricant s’havia endarrerit amb l’entrega. I que va ser el mateix dissabte a la tarda quan se li va plantejar posar la que hi havia, petició a la qual no hi va posar objeccions. Candini critica que ERC n’hagi fet un ús partidista.

Lamentem l’ús partidista, de manera molt clara per part d’ERC. No puc dir que la CUP ho sapigués, potser per manca de comunicació perquè no ho havien preguntat. És evident que ERC sabia el problema que havíem tingut, els dies anteriors n’haviem parlat. Quan la regidora Sellés em fa la proposta que es posi la pancarta a l’acte de lliurament de premis del concurs d’Humet-Saula li responc que no hi ha cap problema. Per tant, ens dol profundament que s’hagi donat la sensació que hem escapolit la voluntat.

Candini ha negat rotundament que s’hagi evitat donar compliment a l’acord de Ple per restituir els símbols, que van impulsar ERC i la CUP amb una proposta a la que hi va donar suport Junts per Calella.

La nova pancarta, que farà l’ample de la façana de l’Ajuntament, està previst que es col·loqui entre avui i demà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *