Candini insisteix que només la Justícia podrà acabar amb el problema de La Bruna

Ja s’ha posat en marxa el dispositiu policial anunciat per Mossos per combatre la conflictivitat que hi ha a l’entorn de La Bruna. S’està fent presència a l’àmbit ferroviari per contrarestar l’elevada mobilitat de les persones que hi viuen i a qui es vinculen fets delictius lleus –bàsicament furts– comesos no només a Calella sinó a tot l’àmbit metropolità. Aquesta mesura s’acompanyarà d’un reforç policial a l’entorn de l’edifici ocupat del carrer Diputació. L’alcaldessa de Calella, que va convocar la Junta Local de Seguretat extraordinària que es va celebrar ahir, ha agraït la col·laboració que ofereix la policia catalana per fer la gestió del “mentrestant”. I amb això explica que la solució definitiva a la problemàtica arribarà només quan la justícia n’ordeni el llançament.

En una entrevista al programa La Ciutat, l’alcaldessa ha dit que esperen l’agilització del procés. Ara mateix es desconeix quan es produirà el llançament, ni una data aproximada.

En aquest mentrestant, estem posant totes les eines que tenim a l’abast, coordinació policial, fins que la justícia, que no és un àmbit de treball en el qual poguem incidir, que és el que acabarà definitivament amb el problema.

Mossos va comprometre dos nivells d’intervenció policial pels incidents que provoquen els ocupants de La Bruna. Un a nivell local, amb un reforç de la presència policial que no s’ha concretat –i que l’alcaldessa ha precisat que també podrà ser de patrulles de paisà–; i un de regional, per actuar davant l’alta mobilitat d’aquest perfil delinqüencial.

Tenen la impressió que alguns d’ells actuen a diferents indrets de l’àrea metropolitana i venen a dormir a la Bruna.

L’alcaldessa ha posat de relleu l’esforç que fan les administracions per posar totes les eines disponibles, i que són de la seva competència, per gestionar un problema que se’ls ha traslladat després que el projecte de la Bruna “anés a la deriva”.

Ha reiterat la seva total comprensió amb la preocupació que continua manifestant el veïnat, i per extensió el conjunt de la població. Amb tot, ha advertit que això ho vol instrumentalitzar l’extrema dreta perquè augmenti la crispació social.

Anem amb compte perquè hi ha moviments vinculats a l’extrema dreta que tenen molt d’interès en convertir-ho en un cau de conflicte i confrontació. Això no resoldrà el problema sinó que generarà més crispació.

L’alcaldessa ha explicat que va percebre una actitud del tot positiva i col·laborativa dels partits de l’oposició, que es van incorporar a la part final de la Junta Local de Seguretat.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *