El personal de neteja de l’Hospital es tornarà a concentrar per exigir el plus Covid

Concentració juny 2020.
Concentració juny 2020.

El personal de la neteja de l’hospital de Calella tornarà a fer una aturada aquest divendres de 30 minuts per reclamar a la Generalitat que els reconegui com a personal essencial. Denuncien que no se’ls ha tingut en compte a l’hora de gratificar al personal de primera línia en la lluita contra la Covid i reclamen que se’ls pagui el plus de perillositat establert per conveni. Remarquen que, malgrat han estat treballant en els moments més durs de la pandèmia, exposats al contagi, no se’ls reconeix com a personal essencial i això no els permet rebre la compensació que ha fet a l’administració catalana a tots els sanitaris. Divendres serà la primera aturada que farà el col·lectiu per defensar que la seva feina també és essencial. La concentració es reproduirà a les portes dels diferents hospitals catalans.

El representant sindical dels treballadors de neteja de l’Hospital Sant Jaume, Fernando Serrano, explica que porten més de 10 mesos reclamant que els reconeguin com a personal essencial. Argumenten que, a més de tenir molta més feina, estan exposats constantment al contagi de la Covid netejant les habitacions dels pacients positius.

Des d’un primer moment sempre ens han dit que nosaltres no érem essencials. Que no estàvem exposats, i fem una tasca més segura. Qui diu això és algú que no ha estat en un hospital. El personal de neteja ho neteja tot, inclús les habitacions amb pacients amb Covid o a les UCI.

En aquest sentit, demanen que se’ls pagui el plus de perillositat que contempla el conveni de neteja de Catalunya. Lamenten que des de l’empresa externa que els contracta diuen que s’ha de fer càrrec la Generalitat, però que l’administració catalana no els considera essencials. De fet exposen que gairebé tot el personal del centre hospitalari ha cobrat aquest plus, a excepció del personal de neteja.

El que més ens toca la fibra és que tots han cobrat el plus fa més de mig any. Des de metges, infermeres, zeladors, personal de manteniment, de cuina i inclús administratius. I nosaltres que estem molt exposats no som essencials.

Per tot plegat, els sindicats CCOO i UGT han convocat per aquest divendres una concentració davant de tots els hospitals de Catalunya per reivindicar “el paper essencial” que han tingut aquests treballadors per evitar que la pandèmia es propagués més. A Calella es farà a les 10 del matí a les portes de l’Hospital i s’aprofitarà el descans per esmorzar dels treballadors per fer-la.

No hem volgut fer vaga amb aquesta situació de la Covid perquè no era la situació ni el moment. El que farem són parades tècniques amb la nostra mitja hora d’esmorzar i és una aturada que es produirà a nivell de tot Catalunya. El que tenim clar és que tampoc volem perjudicar a l’hospital, només volem reivindicar a la Generalitat que som essencials.

La concentració de divendres s’espera que sigui la primera d’un seguit d’aturades que vol fer el col·lectiu per defensar que la seva feina també és essencial. L’aturada serà d’una hora per torn de treball i afectarà a tots els torns i jornades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat