Candini : “No tinc consciència d’haver comès cap delicte”

Montserrat Candini, aquest matí

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, afirma que no és conscient d’haver comès cap delicte per haver signat el decret de suport al referèndum de l’ 1 d’ octubre i que així ho declararà davant el fiscal. Candini diu que la pressió que s’exerceix des del govern espanyol perquè el proper dia 1 d’octubre no es faci el referèndum està aconseguint l’efecte contrari. L’alcaldessa creu que cada cop hi ha més persones que no cedeixen davant la política de la por de Mariano Rajoy, una bona mostra és el fet que alguns treballadors municipals li han demanat ja treballar aquell dia.

Candini considera que el Govern espanyol vol imposar la política de la por i frenar de manera dictatorial la voluntat individual i col·lectiva dels catalans. En una entrevista a l’INFO MIGDIA de Ràdio Calella Televisió, l’alcadessa de Calella ha parlat de la pressió que s’ està exercint sobre els més de 700 alcaldes citats a declarar pel Fiscal General de l’ Estat. Segons afirma, no és conscient d’ haver comès cap delicte i així ho declararà.

“Els hi sembla que ens gestos com aquests de que ens citaran a declarar faran que nosaltres canviem d’actitud. A mi si em citen a declarar, aniré a declarar i explicaré que no tinc consciència d’haver fet cap delicte, que les urnes no divideixen sinó que les urnes uneixen, que no em comès cap delicte i que donar la veu al poble és quelcom que en ple segle XXI és tan normal com en tants i tants indrets del món. Ara bé, si és vol assemblar a Turquia, Veneçuela o Corea del Nord és una altra cosa…”

Candini també ha parlat de la decisió de la Fiscalia d’ordenar a les policies locals que investiguin qualsevol actuació encaminada a «organitzar el referèndum il·legal» i que requisin material de l’1-O com poden ser urnes, paperetes electorals o altres elements destinats a preparar-lo. L’alcadessa afirma que com a responsable política de la Guàrdia Urbana, no té cap notificació sobre aquest tema.

“Això forma part dels relats i en fan molts per part del Govern espanyol i el Partit Popular amb aquesta mateixa voluntat d’anar intimidant i anar incorporant aquesta por a diferents col·lectius. Jo sóc la cap de la policia local i per tant no he rebut cap instrucció al respecte”

Candini, que és a més Coordinadora de la Campanya pel Referèndum del PdeCat, considera que la política de la por del Govern espanyol no funciona sinó que motiva a moltes persones que no tenien previst votar a fer-ho. A més, ha explicat, que alguns treballadors de l’ajuntament li han expressat la seva voluntat de treballar l’ 1 d’octubre com en qualsevol comtessa electoral.

“Passa com en totes les eleccions, jo crec que la gent no ho coneix gens. En totes les eleccions hi ha una cosa que s’anomena, els agents de l’administració davant d’una comtessa electoral. Aquesta figura existeix i és la mateixa figura. No necessàriament han de ser funcionaris, en totes les eleccions. Efectivament, n’hi hagut uns quants que han dit que com sempre també volen participar”

Candini ha volgut insistir en el fet que el Govern català està treballant des de la legalitat i que els empara el Dret Internacional i el Dret d’Autodeterminació de les Nacions Unides.

Podeu escoltar sencera l’entrevista amb Montserrat Candini aquí :

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *