Els Jocs Olímpics de Barcelona 92 protagonitzen la Festa Major d’enguany

Aquest matí s’han presentat els programes de la Festa Major de la Minerva, dedicada a la celebració dels 25 anys de dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, i de la 37ena Fira de Calella i l’Alt Maresme, centrada en les Illes Balears i l’essència mediterrània.

Els Maduixots, els gegants i les barraques són, com cada any, el plat fort de la Festa Major. Diumenge 24 es tornarà a fer, a més, un Holi Festival.

Els pregoners de la Festa Major seran Tomàs Claramunt i Joan Forest, portadors de la torxa a les Olimpíades de Barcelona. Ho ha explicat Montserrat Candini, alcaldessa de Calella.

El dissabte 23, dia de la Festa Major, es farà la diada castellera a la plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació dels Xics de Granollers, els Marrecs de Salt i els Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots.

Diumenge 24 tindrà lloc la cercavila i la 35 ena Trobada de Gegants amb els Geganters i Grallers de Calella.

A les barraques hi haurà els concerts dels grups Roba Estesa, Animal i Black&White el divendres i de Diversiones i el Club de las Muñecas dissabte, a més de la festa fluorescent.

Diumenge es celebrarà, també, la festa de colors, coneguda com Holi Festival, a la plaça Lluís Gallart.

Com cada any, es farà també la Mostra de Plats Casolans, el correfoc a càrrec dels Udols de Foc i el tancament amb els focs artificials.

La 37ª Fira de Calella i l’Alt Maresme es dedicarà a les Illes Balears i l’essència mediterrània.

La comissària de la fira, Ruth Martínez, ha subratllat la idea de “desembarcament illenc” a nivell artesanal, artístic, gastronòmic i, sobretot, institucional.

El poeta mallorquí i novel·lista del diari Ara Sebastià Alzamora donarà una conferència sobre la figura i obra de Ramon Llull el dijous 21 a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.

El divendres 22, tindran lloc dos concerts a l’escenari central de la Fira: a les 18:00 de la tarda el conjunt eivissenc UC i a les 22:00 farà una actuació Joan Miquel Oliver.

Els actes principals del dissabte 23 són l’espectacle Nits de Formentera, la conferència sobre les lletres illenques vistes per l’escriptor Sebastià Portell i actuarà el músic Cris Juanico.

La comissaria ha destacat també el taller de cançó mallorquina a càrrec de Joana Gomila i el duo dels pianistes Marco Mezquida i Carles Marigó el diumenge 24.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *