Canvi de dates en la celebració de la capitalitat calellenca del Ball de Gitanes del Vallès

La cita es desenvoluparà el cap de setmana del 14 i 15 de setembre, postposant-se uns mesos respecte les dates inicialment anunciades, a mitjans d’abril. Calella acollirà la capitalitat del Ball de Gitanes del Vallès la setmana abans de la Festa Major de la Minerva, escampant les demostracions d’aquesta dansa, originària de finals del segle XVIII i que té un fort arrelament en diverses comarques del Principat, la Catalunya Nord i el País Valencià.

Les activitats de la capitalitat calellenca començaran dissabte a la tarda amb una ballada conjunta a la Plaça de l’Ajuntament. Les colles participants ballaran els repertoris de les gitanes no clàssiques. L’endemà diumenge es farà l’anomenada Diada Gitanera, que consistirà en la celebració d’una cercavila i una demostració final a la Plaça Lluís Gallart. El seguici estarà format per 550 balladors i balladores, acompanayts per personatges com el Capità Cavall, el Diablot o els Avis. Es preveu que es desplacin a Calella unes 1.200 persones.

A continuació podeu recuperar l’entrevista feta al president de l’Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès, Llorenç Solà, sobre els origens d’aquesta demostració de cultura popular.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *