Canvi d’hora: aquest diumenge a la matinada s’hauran d’avançar els rellotges una hora

20141023_horari.jpg_1673753830

La matinada d’aquest diumenge 26 de març es farà el canvi d’hora per adaptar-se a l’horari d’estiu que regeix a tots els països de la unió Europea. Quan siguin les dues s’hauran d’avançar les agulles del rellotge fins a les tres, el que significarà que tindrem una hora menys per dormir. El canvi s’aplica sempre l’últim diumenge de març coincidint amb l’inici de la primavera astronòmica.

L’horari d’estiu al que entrarem aquest diumenge es mantindrà fins a l’últim diumenge del mes d’octubre. L’objectiu és ajustar la jornada laboral a les hores de llum disponibles: es farà tant de dia com de nit més tard que fins ara.

Els defensors del canvi d’horari expliquen que el fet de guanyar una hora de llum a la tarda té una repercussió positiva en el negoci de la restauració i l’oci, i que l’estalvi potencial en despesa elèctrica és d’uns 300 milions d’euros a Espanya. No obstant això, els detractors posen en qüestió que hi hagi beneficis econòmics i que, en tot cas, no compensen els perjudicis que provoca en l’àmbit de la salut.

El canvi d’hora es realitza simultàniament i a tota la UE des de l’any 2000, encara que els primers països que el van aplicar el van posar en marxa molt abans. A Itàlia, per exemple, va ser el 1966, i després van seguir el Regne Unit i Irlanda el 1970.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat