[ACTUALITZACIÓ] Nou donatiu per al centre oncològic pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu

sjd pcc 3

Doble propòsit en el vermut solidari organitzat per la coordinadora d’entitats que formen Calella x La Marató i que es va fer diumenge al Passeig Manuel Puigvert. El principal, reconèixer la tasca de Montserrat Candini durant els 11 anys en què ha estat a l’alcaldia de Calella i agrair-li el suport que els ha brindat tot aquest temps. El segon, contribuir a la posada en funcionament del SJD Pediatric Cancer Center, que s’inaugurarà el pròxim 16 de juny. Serà un centre pioner i de referència a nivell europeu d’atenció oncològica per a infants i joves, de 14.000 metres quadrats de superfície que es destinaran a l’assistència dels pacients i a la investigació. Va ser Candini qui va escollir-lo per destinar-hi la recaptació solidària del vermut.

Miquel Martí, de la coordinadora Calella x La Marató, ha explicat perquè s’ha volgut fer l’agraïment públic a Montserrat Candini.

Hem fet un agraïment públic a Montserrat Candini perquè sempre ha ajudat molt a Calella x La Marató, i en d’altres iniciatives del poble. Un agraïment a la dedicació i a l’esforç (…) Ho hem fet des de la coordinadora, de la que en formen part el 90% de les associacions de Calella.

La xifra final de la recaptació obtinguda amb el vermut solidari és de 277 euros. La coordinadora ha anunciat que, per exprés desig de Candini, els diners es destinaran al nou centre oncològic pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu, que ja té data d’inauguració. Després de 5 anys de treballs, i d’una intensa campanya de mecenatge a través de la campanya Para Los Valientes, el SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona obrirà el pròxim 16 de juny, amb capacitat per atendre 400 pacients –infants i joves– cada any.

Tindrà 14.000 metres quadrats de superfície, repartides en cinc plantes, on hi haurà tant espais d’hospital de dia, habitacions d’ingrés, càmeres de trasplantaments i consultes externes. Serà el centre oncològic pediàtric monogràfic més gran d’Europa i un dels més importants del món. La inversió feta arriba als 30 milions d’euros que s’han aconseguit a través de microdonatius i donatius molt importants, que han arribat per part de particulars, d’entitats i de grans empreses, que han contribuït a fer realitat aquest somni.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *