Canvi d’hora: aquesta nit s’han d’avançar els rellotges

A les 2 seràn les 3

Aquest cap de setmana haurem d’avançar els rellotges una hora. Així a les dues de la matinada seran les tres.

Amb l’horari d’estiu, l’activitat s’avança i s’aprofita la llum de primera hora; a més, es guanya una hora de claror a la tarda. Algunes persones pateixen alteracions de son, principalment nens petits i persones grans, però durant pocs dies. El que es guanya a canvi, és un estalvi d’electricitat, uns 10€ per família.

L’any 2001 la Comissió Europa va fer un estudi que va renovant cada 5 anys on compara els efectes positius amb els efectes negatius del canvi d’horari i conclou que els positius pesen més. Enguany toca revisió.

Fa uns anys, al debat sobre el canvi d’horari s’hi ha afegit també el de recuperar l’Hora de Greenwitch, que és la que es correspondria per la nostra situació geogràfica, amb el canvi d’horari d’estiu, aquest seria una hora menys; un debat que suposaria un canvi d’horaris en les tasques diàries, així dinariem i sopariem abans i acabariem abans la nostra jornada laboral.

Hi ha 79 països al món que fan aquest canvi d’horari, principalment els més desenvolupats, amb l’excepció del Japó. Aquesta pràtica es va començar a realitzar l’any 1974 com a mesura d’estalvi davant l’encariment de l’energia.


							 																						

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat