Núria Parella sobre el Mercat Municipal: “No llençarem la tovallola”

Responsables i tècnics municipals han participat en una visita guiada per diferents mercats de Barcelona per avaluar quines accions de dinamització es podrien importar i implementar a l’equipament calellenc, que passa per hores baixes. Gràcies a l’assessorament de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Calella treballa en una estratègia per revitalitzar el Mercat Municipal, tot i ser plenament conscient que no serà un camí fàcil.

La primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella, apunta diversos factors que explicarien la situació actual del Mercat Municipal, que ara té quatre parades amb activitat –a més del bar–, però que en perdrà una en les pròximes setmanes: la competència de les botigues que hi ha a l’entorn i els canvis d’hàbits de consum entre la gent jove. Assegura que l’ajuntament manté l’aposta per tenir l’equipament comercial obert i amb l’objectiu que estigui a ple rendiment. Això passa, diu Parella, per comptar amb paradistes professionals i bons coneixedors del seu producte.

Tenim plena confiança amb els paradistes que hi ha, que coneixen el producte, però hem d’aconseguir que vingui gent nova i per això fem una feina de defensar el seu producte i esperem que tothom se n’adoni. Farem activitats de dinamització (familiar) -el 24 el cagatió, el 28 una minidisco, el 4 de gener hi anirà el patge reial- perquè la gent jove és la que anirà al mercat i n’és el futur. No llencem en cap moment la tovallola.

I per captar nova clientela de perfil jove i familiar, es programen activitats que han d’ajudar a arrossegar gent nova a l’equipament comercial i en coneguin l’oferta. Amb tot, i arran d’una visita guiada pels tècnics de la Diputació de Barcelona, la tinent d’Alcaldia explica que s’han extret idees que poden ser interessants per dinamitzar el mercat calellenc.

 

En una entrevista a l’Info Migdia, Parella ha compartit i entès la preocupació expressada pels responsables de l’associació de comerciants sobre la situació del sector, amb forces botigues tancades en ple carrer Església. Al cor de l’eix comercial de Calella.

La primera tinent d’Alcaldia admet que des del consistori s’està seguint de prop aquesta circumstància, si bé hi ha elements que s’escapen de la competència pública com ara els preus del mercat de lloguer. Sí que anuncia accions imminents per revitalitzar les zones menys concorregudes.

Hi ha una part del carrer Església que sempre hi ha molta gent, però a partir d’un punt es recula perquè no hi ha botigues i sembla que la zona comercial es talli. A partir del gener farem una feina de continuïtat. Ho explicarem més bé però ho tenim enfilat per animar més aquest sector.

On també s’hi celebraran algunes de les activitats de dinamització emmarcades en la campanya de Nadal, que arrenca aquest dimecres a la nit amb l’encesa de les llums.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *