Canvis importants en el retorn a les classes

Després d’un Nadal marcat per la sisena onada de la covid i la variant Òmnicron, el retorn a les classes després de les vacances de Nadal es farà amb canvis respecte de les mesures imposades en el primer trimestre del curs.

La Comissió de Salut Pública ha acordat que les quarantenes a les escoles d’infantil i primària siguin menys habituals. A partir d’ara, només es confinaran les classes quan hi hagi 5 o més casos positius dins el mateix grup classe o un 20% de l’alumnat contagiat.

L’organisme de salut espanyol desaconsella que es facin quarantenes quan la xifra sigui inferior a cinc o al 20% de l’alumnat, ja que es considera que són casos esporàdics i els riscos associats són mínims.

 Tot i això, en cas de detectar un cas positiu, es faran proves a tots els alumnes per a detectar l’abast del contagi.

 La Comissió ha considerat que donat el baix risc associat al contagi dels alumnes i a un índex de vacunació cada vegada més elevat, cal donar prioritat a la presencialitat a les aules per tal de fomentar un desenvolupament adequat de l’alumnat, tal com es va anunciar en la roda de premsa posterior a la reunió entre els ministres de Sanitat, Educació i Universitats.

 Els canvis arriben per a les classes d’infantil i primària, ja que en els estudis de secundària, batxillerat i cicles formatius, el funcionament serà el mateix que en la població adulta i no caldrà fer quarantena en cas de tenir la pauta de vacunació completa. 

En aquesta reunió, feta el passat dimarts, es va acordar per unanimitat que el retorn a les aules seria presencial al 100% a infantil, primària i secundària. A més, es va posar en valor la importància de l’ús de mascaretes, ventilació i el rentat de mans per a crear espais segurs a les escoles i instituts.

Tanmateix, es va obrir la possibilitat de reduir les quarantenes dels alumnes contagiats per la covid, però finalment es va optar per mantenir les mesures vigents de 7 dies.

Així doncs, el retorn a les aules es farà amb certa normalitat i amb una reducció notable en el nombre de classes confinades, ja que fins ara només era necessari un contagi per a confinar tot un grup classe.  

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ja ha mostrat el seu descontentament per la flexibilització del confinament de les classes a través de Josep Maria Argimon, qui ha lamentat la precipitació per part de l’executiu espanyol.

A més, és important remarcar la importància de la vacunació entre els menors de 12 anys i a la tercera dosi de reforç entre els adults. A Calella, la campanya de vacunació s’està fent a l’Espai Mercat un dels punts de vacunació massius repartits per tot Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.