Crida a posar-se la tercera dosi de reforç de la vacuna

L'Espai Mercat va reobrir com a punt de vacunació el passat mes de setembre

A les portes del pic de la sisena onada per la Covid, els professionals sanitaris fan una crida aquests dies a posar-se la tercera dosi de reforç. Recalquen que, un any després de l’inici de la campanya de vacunació, les punxades han evitat al voltant de 10.000 morts, 13.000 ingressos a l’UCI i entre 60.000 i 80.000 hospitalitzacions. De fet, a Catalunya la meitat de les persones ingressades no estan vacunades, i pel que fa a l’altra meitat, han rebut la segona dosis fa més de sis mesos. Alguns, a més, tenen patologies prèvies que hauria fet que perdessin la immunitat davant la malaltia.

Tota la població ja pot demanar cita per a la vacuna a Catalunya, incloent-hi als infants a partir de 5 anys i fins a 11. Aquesta ha estat la darrera franja d’edat que s’ha obert per a la vacunació. També s’administra la tercera dosi de reforç als majors de 40 anys, el personal sanitari i a tota la població de risc, així com està disponible pels vacunats amb AstraZeneca o Janssen. En aquest cas, cal que es posin la dosi de reforç al cap de tres mesos. Ho ha recordat la coordinadora del punt de vacunació de Calella, Anna Pérez.

Recordeu que tots aquells convocats a venir a posar-se la dosi de reforç són les persones majors de 40 anys o que els facin aquest any. Això si, ha de fer 6 mesos de la darrera punxada. També estan convocades totes les persones majors de 18 anys que se’ls va administrar fa tres mesos la vacuna de Janssen o AstraZeneca.

A més, la nova estratègia de vacunació confirma que aquells que hagin passat la Covid podran rebre la tercera dosi quatre setmanes després del contagi. Sanitat ha optat per escurçar el termini en l’actualització de l’estratègia de vacunació que es va publicar dimecres. La nova indicació s’aplicarà sempre que hagin passat sis mesos de l’última injecció, si es tracta de Moderna o Pfizer, o bé tres en cas que s’hagi realitzat amb AstraZeneca o Janssen.

Es continua incidint en la importància de la vacunació dels menors d’edat i s’insisteix en l’efectivitat de la immunització de la població per fer front a la sisena onada de contagis. Pérez assegura que hi ha diferents franges disponibles cada setmana i recorda que tots els menors de 15 anys, si no van acompanyats del tutor legal, cal que portin una autorització signada que es pot trobar al web de Salut.

Els nens també ja poden venir a partir dels cinc anys. Cal que demanin hora i sobretot que vinguin acompanyats del pare o la mare. Si venen amb algú altre, han de portar l’autorització que aconseguiran al canal de salut. Tenim cites lliures per cada setmana.

A Calella la campanya de vacunació s’està desenvolupant des de principis de desembre a l’Espai Mercat i és un dels punts de vacunació massiva de la regió sanitària de Girona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.