Martí Batllori (Càritas Diocesana de Girona): “La pobresa s’ha fet més crònica i intensa”

marti batllori

El secretari general de Càritas Diocesana de Girona ha fet avui des de Calella una radiografia de la pobresa a Catalunya. Martí Batllori, que ha assistit a la inauguració del nou economat de Càritas Calella, exposa que les bones perspectives macroeconòmiques que indiquen que s’ha deixat enrere el punt més àlgid de la crisi i que hem entrat en un període de recuperació no tenen una translació directa en la recuperació de les economies domèstiques. Sobretot la de les famílies que més hi han perdut en els últims anys.

Càritas Diocesana pretén, amb el nou economat per a la distribució d’aliments de Calella, que s’elimini qualsevol tipus d’estigmatització cap a les persones que necessiten, temporalment, anar a buscar menjar, i que ho facin en l’equipament més digne possible. Amb aquest objectiu ha treballat l’entitat religiosa per implantar un nou model de distribució d’aliments en espais que s’assemblen molt a un supermercat dels habituals.

El secretari general de Càritas diocesana de Girona, Martí Batllori, ha destacat la gran importància de la gent que dedica hores de forma altruista a l’ajuda als necessitats: “La força de Càritas és el voluntariat, acompanyada d’un equip tècnic molt potent. Això ens dóna molta presència territorial, amb gent amb molta autonomia i bagatge, i un acompanyament que permet fer les coses molt ben fetes. Volem ser una entitat que tracti el millor possiblea  les persones“.

Batllori també ha destacat que el nou economat és possible gràcies a una resposta col·lectiva d’entitats i institucions de la ciutat de Calella, a més d’empreses col·laboradores, coordinat tot plegat en un treball en xarxa.

El secretari general de Càritas diocesana de Girona ha recordat que no s’ha recuperat la bonança econòmica que hi havia fa 15 anys tot i tenir la sensació que la crisi ha començat a remetre. I apunta que aquests darrers anys encara s’ha agreujat més la situació de gent que ja tenia dificultats econòmiques. “La crisi no està superada per moltes famílies. Potser no venen més persones, però les que venien segueixen venint. Hi ha una cronificació de la pobresa i s’ha fet més intensa. Qui ho pateix ho pateix més perquè se li han esgotat els recursos de la seva xarxa familiar. No estem veient encara que la tendència positiva que marquen les dades macroeconòmiques arribi a la població que ho està passant més malament“, ha comentat Batllori.

Batllori ha atribuït aquesta situació al model social i econòmic actual, que afavoreix la desigualtat. Explica que no es pot donar per acabada la crisi mentre no sigui per a tothom.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra a Martí Batllori, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Patricio escrigué:

    La labor de Cáritas ha ayudado mucho a la gente que se ha quedado en el camino en esta crisis…
    Mi crítica es que los políticos y algún cura usan Cáritas para marketing político religioso…Con afecto y mucho éxito en tan maravillosa y cristiana ayuda!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat