Santarén (Igualtat): “Sabem que hi ha punts foscos i que això preocupa”

Plena predisposició de l’Ajuntament de Calella a acompanyar la Generalitat de Catalunya en les línies d’actuació que recull el nou Pla nacional contra les violències masclistes que ha presentat el Departament d’Igualtat i Feministes amb motiu del 25-N. Per reforçar la seguretat de les dones a l’espai públic, es planteja l’organització de marxes exploratòries per identificar punts foscos i reforçar-hi la il·luminació. Aquest ha estat el tema de l’enquesta ciutadana de Ràdio Calella TV d’aquesta setmana. La regidora d’Igualtat, Mariceli Santarén, reconeix que hi ha zones millorables i que s’han fet i se seguiran fent actuacions a tota la ciutat, des de Valldenguli fins al Rierany dels Frares.

En una entrevista a La Ciutat, Santarén ha expressat el compromís del govern per posar totes les eines que calguin per garantir la seguretat de les dones i de tota la ciutadania en general “perquè és un tema que preocupa”. Ha detallat en quins punts s’ha vingut reforçant l’enllumenat públic.

Sabem que és un tema que preocupa a les dones i a la ciutadania. Ja s’han fet actuacions per reforçar la il·luminació: les escales del Parc Dalmau, Plaça Catalunya, la zona de la Piscina Municipal i el Passeig de Garbí, al nou pàrquing de la Riera Capaspre o a la zona de les Roques de la Nacional 2. Sabem que hi ha punts foscos.

L’existència de punts foscos i la relació d’això amb una percepció d’inseguretat ha estat el tema sobre el que han opinat les calellenques i calellencs a l’enquesta de Ràdio Calella TV d’aquesta setmana, que podeu recuperar a continuació.

La regidora d’Igualtat ha passat pels estudis de Ràdio Calella TV a les vigílies de la commemoració del 25-N a Calella, aportant dades de l’impacte de la xacra de la violència masclista. En el que porten d’any, i segons les dades policials de què disposa el consistori, s’han presentat 44 denúncies i s’han efectuat 36 detencions per casos de violència masclista.

Mariceli Santarén ha demanat la implicació i la col·laboració de tota la ciutadania per combatre-les i ajudar a les víctimes, dones i infants. Ha parlat sobre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que funciona a Calella.

Tenen el servei d’acollida i acompanyament per fer una primera atenció. A partir d’aquí s’ofereixen d’altres serveis com el jurídic o també psicològic per abordar la part emocional de la persona.

Amb la commemoració del 25-N, Calella tancarà els actes del Mes per la Igualtat. Demà dissabte, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència envers les Dones, es farà la lectura del manifest institucional a la Plaça de l’Església, enguany a càrrec de la sanitària i exregidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella, Pilar Rocafort.

Podeu consultar la programació al complet, clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *