Carta conjunta dels Alcaldes de l’Alt Maresme per demanar més Mossos d’Esquadra

Alcaldesses i alcaldes assistents a la trobada celebrada a Pineda de Mar, a mitjans d'octubre passat.

En una entrevista a LA CIUTAT, Pere Xirau, alcalde de Canet de Mar, ha explicat que els alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima estan signant una carta en què demanen més efectius de Mossos d’Esquadra a la Generalitat de Catalunya. La raó d’aquesta és la problemàtica que suposa augmentar la població durant els mesos d’estiu en localitats del litoral i la manca d’efectius durant tot l’any. Es tracta d’una idea que va sorgir de l’alcalde Marc Buch en la trobada que va tenir el passat octubre amb altres alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

Els alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima reivindiquen per carta més efectius de Mossos d’Esquadra a la Generalitat de Catalunya. Ho ha explicat aquest matí Pere Xirau, alcalde de Canet de Mar, en una entrevista a LA CIUTAT. Segons Xirau, la idea de redactar la carta va ser de l’alcalde de Calella, Marc Buch, en la trobada amb altres batlles el mes d’octubre passat. La raó és la reclamació conjunta de més efectius de Mossos d’Esquadra, sobretot en les localitats del litoral que a l’estiu reben turistes i el dèficit d’efectius durant tot l’any, tal com ha exposat Xirau:

Xirau ha fet notar que el problema de la seguretat durant els mesos d’estiu no fa més que agreujar-se, sobretot amb les vacances del personal, i que se suma a la manca d’efectius que hi ha durant tot l’any. També ha explicat que la carta ja l’estan signant els alcaldes que van prendre part de la reunió de mitjans d’octubre passat. En aquesta trobada s’hi van tractar altres temes, entre ells l’econòmic, en un moment en què diferents poblacions han acordat una pujada dels impostos, com també és el cas de Calella. Xirau ha exposat que es tracta d’una problemàtica general i que, per ell, la idea de la convocatòria de reunió impulsada per l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va tenir un doble sentit a l’hora per tal de fer política:

Sobre el possible traspàs íntegre de Rodalies, pactat entre ERC i el PSOE per la investidura, l’alcalde de Canet de Mar s’ha mostrat desconfiat al fet que vagi acompanyat del finançament corresponent. Tot i això, s’ha mostrat confiat que gestionant-ho des de Catalunya es conegui més la realitat dels viatgers de la R1, que no pas des de Madrid, segons ha comentat:

L’alcalde de Canet de Mar també ha parlat d’un altre tema que afecta a tota la comarca, com és la pacificació de la N-II. Considera que és un dels reptes més urgents de la comarca i que es tracta d’un fet “inevitable i lògic”  que es reconverteixi en una via urbana. De fet, Xirau considera que des de l’alliberament de la C-32 ja hi ha menys trànsit. També argumenta que el seu govern ja contempla el pas de la N-II per Canet de Mar com a una gran avinguda, “com si es tractés d’un carrer més del poble”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *