Castanyes i panellets són protagonistes del cap de setmana

la-castañada-638x300

Arriba doncs el temps de les castanyes i els panellets, i en parlem en aquest reportatge musical.

El podeu escoltar aquí:

“La castanya és un producte de temporada, molt popular a Catalunya, i es sol menjar torrada, però no té una tradició culinària excepcional. Tot i això hi ha alguns plats típics de la nostra cuina, com les costelles o els peus de porc amb castanyes, l’ànec amb prunes i castanyes o el platillo de naps, castanyes i menuts d’ànec.

A banda de les castanyes, aquesta festa té també la seva part dolça, que són els panellets. El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre els pròxims dies uns 690.000 quilos a Barcelona i rodalies, i prop d’un milió de quilos arreu de Catalunya. Diu el Gremi que el consum d’aquest dolç fet amb massapà és similar al de l’any passat. Durant la castanyada d’enguany les pastisseries agremiades elaboraran els panellets amb la denominació Especialitat Tradicional Garantida que es concedeix a tots els pastissers que s’acullen a l’elaboració dels panellets seguint el mètode tradicional.

Per altra banda val a dir que, com no pot ser d’altra manera, totes les escoles de Calella celebren aquest divendres festes de la Castanyada. Les activitats que hi ha preparades són les habituals per celebrar aquesta tradició de tardor. Es faran torrar castanyes i moniatos, es menjaran panellets i es faran diversos tallers infantils relacionats amb la festivitat, de pintar màscares de castanyes, fulles de plataner i tot de símbols relacionats amb aquesta època de l’any.

A totes, això si, hi haurà festa amb balls i cançons populars, com la típica «cançó de picar fusta», que al gat Marrameu de protagonista.

A algunes llars d’infants també s’hi espera la visita de la Senyora Castanyera, que anirà a explicar històries als més menuts.

Algunes escoles també hi incorporen activitats vinculades a la festa nord-americana del Halloween, amb dibuixos de monstres, fantasmes, i túnels del terror”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat