Catà assegura que la CUP encara no ha iniciat el procés per definir la llista de les municipals

catà

El portaveu del grup municipal de la CUP ha afegit que tampoc ell ha decidit encara si voldria tornar a encapçalar-ne la candidatura. Els cupaires van presentar-se per primera vegada a les eleccions municipals de Calella del 2015, obtenint un únic regidor a l’Ajuntament de Calella. Jan Catà ha explicat en una entrevista al programa La ciutat que l’assemblea local està centrada hores d’ara en treballar en el programa i en el projecte de ciutat que oferiran als calellencs. I ha dit que veu amb bons ulls la possibilitat d’establir una aliança postelectoral d’esquerres amb ERC i ICV per ser una alternativa sòlida i realista a l’actual Govern Municipal del PDeCAT i el PSC.

Jan Catà ha dit “amb el cor a la mà” que no sap si tornarà a ser el cap de llista de la CUP a les municipals del 2019. Que hi ha dies que pesa més el fet del cansament i el desgast que implica la política local, i d’altres que tot el contrari. En tot cas, l’actual portaveu cupaire a l’Ajuntament de Calella reitera que el partit encara no ha obert el procés i que se centra ara en definir un projecte de ciutat potent.

Hi ha dies que n’estic cansat (…) Relleu es trobaria, però no n’hem parlat, insisteixo. No hem parlat de llistes, a les assemblees no hem iniciat aquest procés. Estem en la fase de construcció de relat i projecte de futur per a la ciutat. Tenim una sèrie d’elements que no teníem, portem 3 anys dins la institució, i això ens dona una eines i una informació que no teníem fins ara.

I fruit d’aquesta experiència a l’Ajuntament i les relacions que s’han conreat en els últims tres anys, Catà ha admès tenir una molt bona sintonia “més enllà de l’àmbit polític” amb el portaveu d’ICV-EUiA. Fins al punt, que avala la proposta d’una aliança a tres per desbancar l’actual Govern Municipal del PDeCAT i el PSC.

Aquesta aliança entre ICV, ERC i la CUP, més enllà dels detalls, si volem una alternativa de govern d’esquerres l’única opció és aquesta. Bàsicament perquè no hi ha més partits d’esquerra dins el plenari.

Obviant el PSC del grup de partits d’esquerres a Calella. A tot això, el regidor de la CUP ha qualificat de “gran notícia” el retorn de l’exalcalde Josep Maria Juhé a la política calellenca.

En temes d’actualitat, s’ha referit al controvertit Pla d’Equipaments Esportius i la decisió de l’executiu de Montserrat Candini d’incorporar-hi el projecte de construcció d’una segona piscina. Catà assegura que és un gest “irrespectuós” amb la feina feta durant més d’un any, i ha reiterat que aquesta proposta sempre s’ha descartat en base a criteris tècnics. Segons ell, caldria millorar el servei per mitjà d’un canvi en la gestió i ús que s’ha estat fent de la instal·lació municipal.

S’ha de compaginar la feina i els entrenaments del club amb la tasca de piscina pública i municipal. S’ha de fer esforços per totes bandes per compaginar-ho. Però està comprovadíssim que amb la piscina de Calella i de Can Xaubet, amb la població a la que donen servei cadascuna d’elles, n’hi ha més que suficient.

Per la CUP, passen per davant de la segona piscina altres necessitats en l’àmbit d’equipaments esportius a Calella com ara l’arranjament de les pistes d’atletisme perquè ara “cauen a trossos”, els vestidors del Camp de Futbol de Mar, el sostre del Pavelló Municipal del Parc Dalmau o l’ampliació del Club Nàutic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *