Catà detalla les condicions de la CUP en la negociació per formar el nou govern català

2018-01-12-PHOTO-00000013

En una entrevista al programa “La ciutat” ha dit que des de l’esquerra independentista es vol garantir que el nou Govern de la Generalitat farà els passos necessaris per avançar políticament cap a la construcció de la República. Encara que Junts per Catalunya i ERC hagin esborrat del seu vocabulari la paraula “unilateralitat”; i en això s’hagin quedat sols defensant-la. Jan Catà entén que els líders polítics empresonats hi hagin renunciat explícitament per “estratègia de defensa”.

Ha arrencat el compte enrere per a la constitució del nou Parlament de Catalunya, que tindrà lloc dimecres vinent, 17 de gener; i a partir d’aquí s’estableix el calendari de sessions pel debat d’investidura: el primer serà el 31 de gener, i si no s’obté majoria absoluta, el 2 de febrer.

Jan Catà, regidor portaveu de la CUP de Calella, ha precisat quines són les condicions que posa el seu partit a la formació del nou Govern de la Generalitat: “La constitució d’un govern per formar República, la publicació immediata d’un seguit de decrets per restablir la sobirania del país i fer fora les conseqüències del 155 de manera immediata; i l’inici d’un procés constituent en què l’organització popular hi tingui un paper important, i sobretot l’empenta del municipalisme”.

En l’entrevista al programa La ciutat, Catà ha subratllat que posar fi al 155 és bàsic per acabar amb les retallades i desplegar les polítiques socials que l’esquerra independentista defensa en àmbits com l’ensenyament i la sanitat. Es refereix concretament a la situació de l’Hospital de Calella que ja van denunciar l’any passat, quan deien que no hi havia diners ni per comprar bisturís.

“Vam fer les gestions per tenir una partida als pressupostos de la Generalitat per incloure ajudes importants per l’hospital. Això ens consta que està aturat, com tot el país. La política de la Generalitat està segrestada pel 155 i el bloc constitucionalista, que s’hauria de restituir quan abans millor per evitar allargar els efectes, que també tenen impacte directe sobre el servei sanitari”, ha exposat.

En l’àmbit educatiu, Catà ha denunciat la repressió política i judicial que pateix el model d’escola catalana en l’intent de l’Estat espanyol, diu, de desprestigiar-lo i acabar amb el sistema d’immersió lingüística.

Quant a l’actualitat relativa a les noves graderies del Camp de Futbol de Mar, el regidor de la CUP ha dit tenir constància d’unes relacions preocupants entre el CF Calella i la regidoria d’Esports. Una situació que Català lamenta està perjudicant a la ciutat. “Ja portem masses anys arrossegant-la. Sota el nostre punt de vista, el CF Calella és una entitat molt important per la tasca integradora, social i pedagògica que fa; i des del Govern Municipal s’haurien de facilitar totes les eines necessàries”, ha conclòs.

Catà aposta per donar un impuls a l’esport local, i sota aquest objectiu la CUP ha arribat a un acord amb el Govern Municipal per invertir en les instal·lacions esportives a partir d’un Pla que “el Govern està acabant de polir” però que esperen reverteixi específicament al Camp de Futbol de Mar i a les pistes d’atletisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat