Bones perspectives per al negoci turístic aquest 2018

(Foto: Calella Barcelona)

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme, Jordi Noguera, confia que la pròxima temporada turística confirmarà la tendència a l’alça quant a l’ocupació que s’ha experimentat en els últims anys. Explica que la destinació Costa de Barcelona-Maresme ha seguit el 2017 el creixement registrat a Catalunya quant a la recepció de turistes, i que la Direcció General de Turisme xifra en 19,1 milions de persones provinents de països estrangers. El sector té la setmana vinent una cita important a Madrid, on se celebrarà Fitur, que és un punt de trobada dels principals agents internacionals del negoci.

I allà, Noguera espera que els tour-operadors vegin Costa de Barcelona-Maresme com una destinació important i interessant per al seu mercat. Confia que el 2018 serà una “bona temporada” per al negoci turístic altmaresmenc, seguint així amb la línia de les últimes campanyes.

“Si aquests darrers dos exercicis del 2016 i 2017 s’han obtingut uns nivells d’ocupació òptims i elevats, esperem que els factors segueixen remant al nostre favor i que tot el treball que s’han desenvolupat amb els Plans estratègics de Turisme de Catalunya donin el seu fruït. Pensem que el 2018 pot ser una molt bona temporada també”, ha conclòs Noguera.

El president del gremi ha assegurat que la destinació ha experimentat un creixement del negoci durant el 2017, respecte el 2016. I això malgrat l’impacte dels atemptats terroristes de finals d’agost -que sí van desencadenar algunes cancel·lacions i anul·lacions de reserves, encara que puntuals-,i també la crisi política, sense un efecte directe en les xifres finals.

“Aquests fets s’han anat desenvolupant més enllà dels mesos d’octubre i novembre que és quan l’activitat hotelera de la zona baixa, i per això tampoc s’ha pogut valorar massa. Tinc algunes referències d’establiments oberts per Nadal i Cap d’Any, que si bé hi ha hagut una baixada d’ocupació, en línies generals han mantingut una bona ocupació”, ha indicat.La Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya situa en un 5,5% el creixement del negoci turístic durant el 2017
a partir del turisme estranger i, com a dada tant o més important, un increment de gairebé 1,5 milions d’euros de la despesa, arribant als 19.000 milions d’euros.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *