CCOO alerta que les unitats de trànsit descentralitzades dels Mossos estan en perill

El sindicat CCOO ha alertat de la progressiva retallada d’efectius de les unitats de trànsit al cos dels Mossos d’Esquadra, fins al punt que apunta que això els aboca a la desaparició. Denuncia que Interior no està cobrint les baixes amb la intenció d’iniciar un procés de centralització del servei, encara que això tingui repercussions negatives. Una de les unitats afectades és la de Mataró, que cobreix tota la comarca del Maresme. S’ha reduït a la meitat la dotació d’agents que tenia.

Roberto Garcia, portaveu de la secció Mossos del sindicat CCOO, ha dit que l’estratègia d’Interior passaria per deixar minvar l’estructura de les unitats de trànsit. Exposa que no s’estan cobrint les baixes de les plantilles –per trasllat, canvi de funció o jubilació– i que això ha comportat la reducció a la meitat dels efectius que treballen a Mataró. Si es confirma la centralització, el servei a tota la comarca del Maresme es prestaria des de Mollet.

La conseqüència d’això és que si un ciutadà té un problema a Arenys de Mar, Tordera o l’Alt Maresme en general; els agents que els han d’assistir sortiran de Mollet, a uns 40 minuts de distància. En casos que si la vida depèn d’aquesta assistència, la situació és molt greu.

El sindicat exposa que des del 2010 no s’han tret promocions de Mossos d’Esquadra que permetin assegurar el servei, ni tan sols cobrir les baixes dins del cos. Les principals damnificades d’aquesta política són les unitats de trànsit, que arrosseguen altres deficiències, aquests dies ben evidents. Comissions Obreres reclama que s’equipi als agents amb la roba d’abric adequada per afrontar les baixes temperatures. El portaveu Roberto Garcia lamenta que el Govern mai hi ha posat solució.

L’únic que fan és guanyar temps, ho veiem molt clar. A cada reunió ens donen la raó i ens prometen restablir els serveis i equipar-nos, però al cap d’unes setmanes comprovem que ens han pres el pèl i no compleixen. Només ens queda l’opció de fer públiques aquestes mancances.

CCOO assenyala que les unitats de trànsit de Mossos en perill són les de Mataró, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Igualada, Montblanc i Mora d’Ebre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *