Amics del Patrimoni Històric organitza una conferència sobre les restes romanes del Roser

Albert Martín i Antoni Rigo, dos arqueòlegs que han participat en les intervencions que s’han fet al jaciment del Roser entre els anys 1981 i 2003, pronunciaran aquesta nit una conferència informativa sobre el valor patrimonial de les restes romanes. L’organitza l’Associació Amics del Patrimoni Històric de Calella i es farà al pati del Museu-Arxiu Municipal, a les 21h. L’acte es presenta amb el títol “Parlen els arqueòlegs” i forma part del cicle de conferències d’estiu que es faran entre juliol i agost.

En una entrevista al programa La Ciutat, el president d’Amics del Patrimoni Històric ha explicat que el jaciment romà de Calella es va descobrir l’any 1947. Xavier Gamell indica que les troballes indiquen que formava part d’una important explotació agrària.

Cada vegada que es removia allò, sortia part del jaciment. És molt extens perquè era una explotació vitivinícola amb un segell que es troba arreu del Mediterrani, hi havia molta exportació (…) Polítics i la ciutadania en parla molt però potser sense conèixer exactament de què es tractava. Avui sabrem tots de la importància del que s’ha anat trobant allà durant 70 anys.

Durant la conferència s’explicaran quines són les actuacions que s’han fet al jaciment romà del Roser fins l’any 2003 i quina és la problemàtica de la seva conservació actual. El sector on s’ubiquen les restes històriques hi ha projectada la construcció del supermercat Aldi. Es preveu la consolidació de les restes, que quedaran exposades en una de les plantes soterrades destinades a aparcament.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.