Cinto Busquet denuncia que li han fet xantatge amb càmera oculta per silenciar-lo

El mossèn de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, Cinto Busquet, ha denunciat que un mitjà de comunicació online, de caire catòlic, es va posar en contacte amb ell per dir-li que havia rebut una gravació anònima on ell apareixia explicant detalls íntims i que la publicaria si no deixava de fer declaracions sobre la reivindicació independentista.

En declaracions al programa La Ciutat, de Ràdio Calella TV, Cinto Busquet ha explicat que els fets van passar fa dos mesos, quan una persona que es feia passar per capellà es va posar en contacte amb ell. El presumpte religiós va dir que venia a visitar familiars malalts i va conversar amb ell sobre la seva suposada crisi de fe. “Una persona disfressada de capellà, un actor perfecte explicant una història d’una tia malalta aquí que l’havia vingut a veure. […] El convido a prendre cafè i em comença a explicar […] coses picants de la seva vida. L’objectiu era aconseguir treure’m coses inadequades en un capellà”

Busquet assegura que, per intentar ajudar-lo, va parlar amb ell amb tota sinceritat de com havia aconseguit defensar el seu celibat i ho va fer amb detalls íntims que coneixen molt poques persones. “Jo li vaig explicar [..] coses que només sap el meu confessor i com a màxim un parell d’amics”

Tal com havien quedat, dies després el mossèn va intentar posar-se en contacte amb l’home per a ajudar-lo però no ho va aconseguir. Va rebre una trucada per part d’un mitjà de comunicació digital assegurant que els havia arribat una gravació, feta amb càmera oculta, en la qual el mossèn es sincerava sobre temes personals. El mossèn de Calella diu que volien amb això aconseguir el seu silenci sobre la situació a Catalunya i el procés independentista. “Arriba una trucada dient que tenien un video on se’m veia a mi explicant coses que no eren adequades per un capellà i preguntaven amb qui havien de parlar, amb el Bisbe de Girona o amb els Focolars. […] era el director d’una pàgina web catòlica molt espanyolista i em va explica coses que vaig explicar en aquell context i aquell dia.”

Cinto Busquet afirma que no va cedir al xantatge perquè delatar les causes que considera injustes forma part de la funció de «denúncia profètica» que que ha de fer un capellà. El mossèn ha posat en coneixement del bisbat de Girona i dels seus responsables aquesta situació. “Qualsevol causa, no només aquesta causa, la causa dels pobres, del que no tinguin on anar a dormir, del que estava fent Trump i companyia a diferents llocs, el desastre que han fet amb Síria que l’han destruida, la indústria de les armes és una vergonya. Tot forma part de la denúncia profètica que un capellà ha de fer”

Podeu escoltar l’entrevista sencera al mossèn de Calella, Cinto Busquet, a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Paco Montero ha dit:

    Disculpar-sé no vol dir que no tinguis rao. Molt bé Mossèn Cinto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.