Amics del Patrimoni no veu l’encaix d’un centre cívic a Can Saula

Amics del Patrimoni, l’entitat que vetlla per la protecció i conservació de les cases catalogades com a protegides de Calella, ha posat en dubte l’encaix que hi pot tenir un centre cívic a Can Saula. Una casa que data del 1927 i que té la façana catalogada com a protegida. Durant la tertúlia del programa La Ciutat, el president de l’entitat Xavier Gamell, va manifestar que l’immoble situat al número 127 del carrer Església no és l’idoni per acollir un centre cívic per les seves dimensions i les modificacions que caldrà fer-hi amb la subvenció de 450.000 euros de la Diputació de Barcelona.

A Can Saula s’hi entra pel carrer Església, amb una escalinata que condueix al passadís i al pati exterior. Una construcció que no és accessible per a tothom i que podria requerir una modificació de la façana per adequar-la. El president d‘Amics del Patrimoni deia ahir durant la tertúlia que, després d’haver visitat recentment la casa, no hi acaben de veure l’encaix que pot tenir un centre cívic en aquell espai. 

Sempre des del primer moment i no només nosaltres, hem vist que un centre cívic, entès com a tal, allà dins no hi cap. Hem visitat la casa fa una setmana i no hi veiem l’encaix que pot tenir. A més, la cessió es fa amb uns condicionants que no acabem de saber.

El projecte de centre cívic també contempla convertir la planta baixa en espais polivalents i habilitar set aules a les dues plantes superiors. A Gamell, no li sembla malament fer l’habitatge accessible, però sense que impliquin grans modificacions de la planta baixa o façana. A més, reitera que no hi ha tant d’espai com el que requereix un centre cívic. 

El projecte per fer-la accessible no ens ha semblat malament. Es vol posar un ascensor al cel obert i que doni al replà de tots els pisos. Això ens sembla perfecte perquè no comporta grans modificacions. També val a dir que la casa no és tan gran, no té tantes sales com les que requereix un centre cívic. És petita, però molt maca i nosaltres considerem que seria una llàstima que es modifiqués la planta baixa.

Gamell també ha apuntat que no té constància tampoc de quines eren les voluntats de la propietària de l’immoble, la desapareguda Lolín Saula, pels usos de la casa. Si més no, ha volgut aclarir, que volia deixar per a la ciutat de Calella la seva col·lecció de pintures.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *