Cinto Busquet participarà en una trobada interreligiosa per la pau

El pròxim dimarts dia 5 de setembre de 12:00 a 15:30 tindrà lloc la xarxa de llum per la pau, oberta a persones de totes les creences religioses. El lloc escollit és el barri Poblenou, de Barcelona. Cinto Busquet responsable de la parròquia de Calella farà una xerrada i Josep Maria Juhé, el responsable del centre budista de Calella, també hi participa.

La idea que ha tingut el The Middle Way Meditation Institute és ajuntar gent de diverses conviccions, per tal unir espiritualment i virtualment sis ciutats del món. Les escollides per a l’ocasió són Nova York, Rio de Janeiro, Barcelona, Maputo, Iloilo City i Sidney.

La finalitat és meditar i reflexionar serenament sobre els fonaments i els fruits de la pau, en els nostres cors i en el món. A més la iniciativa coincideix amb els atemptats terroristes del 17 d’Agost a Barcelona i Cambrils.

Mossèn Cinto Busquet responsable de la parroquià de Calella, explica que s’ha de fer per anar a la trobada.


Bé, n’hi ha prou que es posi en contacte amb nosaltres, amb la parròquia abans de dilluns. Si va pel seu compte, l’entrada és lliure per tant pot anar directament al Poblenou. S’hi pot anar directament amb tren, no cal que vingui amb autocar. Qui s’ho vol facilitar perquè anirem i tornarem doncs sortim a dos quarts d’onze i tornarem a quarts de cinc.

 

Josep Maria Juhé, el responsable del centre budista Diki ling ens explica l’organització dels autocars per assitir-hi.

De moment hi ha un autobús per tant qui volgués apuntar-se s’hauria de posar en contacte amb mi, que sortirà al matí al voltant de les 10 del matí des de la parada de bus del carrer Sant Josep a dalt de tot de mercat, arribarà a Barcelona ens inscriure’m a l’esdeveniment que es fa al teatre de l’aliança del Poblenou. I després a les 16 estarem de tornada per tant es aconsellable que qui vulgui venir s’emporti beguda i menjar per si hi ha algun recés poguem menjar algo.

El Mossèn ha explicat a Radio Calella Televisió, que opina sobre l’ús de la religió per justificar la violència.

La religió no és la causa de la violència sinó que és precisament un dels factors determinants per la solució i per crear la pau. Si agafem certs passatges de l’antic testament també trobaríem totes les justificacions per a qualsevol fonamentalista per fer actes totalment reprovables. I em sembla que en el món islàmic no s’ha fet suficient un treball de relectura dels textos sagrats i això fa que potser facilita que alguns elements doncs que estan molt insatisfets amb la societat, ments febles que necessiten algun punt de suport siguin doncs manipulats per gent que en el fons el que pretén és imposar el terror.

La idea es que davant del crit compartir de “No tenim por”, poder eliminar dins nostre les llavors de la por i sembrar en els nostres cors llavors de pau.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *