Claramunt (CN Calella): “La solució és la segona piscina”

Una fatal combinació de davallada d’ingressos i increment dels costos de l’energia, que esclata en temps de pandèmia, sumats a una instal·lació que està al límit de la seva capacitat per l’ús intensiu que se’n fa, ha portat el CN Calella a un carreró sense sortida. I la solució només és una: que es faci una segona bassa que permeti atraure a nous abonats i, de retruc, més diners, que es podran revertir en el manteniment de la piscina municipal. Així ho han dit els seus dirigents en una entrevista a LA CIUTAT, on també han comentat quines són les inversions més urgents, i de caràcter estructural, que s’han de fer aquest 2024 i que compten amb el vistiplau del govern municipal. Amb tot, ells voldrien que aquesta fos una decisió de màxim consens polític.

La piscina municipal ha quedat envellida i no pot competir amb instal·lacions que s’han construït de nou en poblacions veïnes, cap a on hi ha hagut la fugida d’un gruix important de sòcies i socis en els últims anys. El CN Calella assenyala que cal fer-hi inversions importants però que la clau per sortir d’aquest atzucac és la construcció d’una segona bassa. De fet, Raül Claramunt ha explicat a LA CIUTAT que han estudiat i valoren la possibilitat que sigui annexa ocupant l’espai de l’aparcament, la qual cosa permetria compartir despeses.

Fa molts anys que reivindiquem la nostra situació, que només es resoldrà amb una segona piscina, com va passar a Granollers, Sabadell, Mataró o Lloret, a tantes d’altres poblacions on hi ha una instal·lació més gran i amb més capacitat. Nosaltres estem com fa gairebé 40 anys, llavors era una meravella.

Des del CN Calella s’exposa ha fet inversions de millora importants en els últims anys, com la construcció d’un gimnàs a l’edifici de l’antic escorxador, la renovació dels tancaments dels passadissos o la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que han permès reduir els costos energètics.

Asseguren que ara no tenen diners per afrontar les obres que necessita la piscina, i que són urgents. De fet, l’Ajuntament – que amb el nou conveni de concessió assumeix econòmicament les intervencions de caràcter estructural – té previst cobrir la dotació d’una caldera de biomassa. Toni Soler, gerent del CN Calella, exposa que es tracta d’una actuació d’especial rellevància en un context de pujada dels preus de l’energia.

Se n’ha parlat, però no sabem quan ni com es farà. Però sí, l’Ajuntament preveu una partida per la instal·lació d’una caldera de biomassa, que ens aniria molt bé perquè reduiria molt més els consums.

La direcció del CN Calella apel·la a decisions polítiques valentes per entomar el projecte de la segona bassa per a la piscina municipal, exposant que la construcció de la pròpia instal·lació va marcar un abans i un després per a l’esport a la ciutat i que d’aquí n’han sortit esportistes d’alt nivell. Ara, la joia del club és Isak Fernàndez, flamant guanyador del premi al millor esportista en edat de formació a la Festa de l’Esport 202. Claramunt augura que l’acabarem veient competir en unes olimpíades.

Esperem que aviat sigui olímpic. Un nano nascut i format a Calella que anirà a uns Jocs Olímpics, ho deixo dit aquí.

Aquesta setmana, Isak Fernàndez ha estat convocat per la selecció espanyola júnior per entrar al programa ESP 2028 de la Reial Federació Espanyola de Natació. Està creat per detectar els joves amb més projecció per fer-ne un seguiment i conduir el seu trànsit cap als equips nacionals de cara a les competicions de nivell internacional.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *