El preu de les terrasses puja un 80% i costarà 1,23 € per taula diaris al centre

Imatge d'arxiu

El Ple Municipal ha aprovat apujar el preu de les terrasses fins a un 80% respecte a l’actual. Amb l’augment, el preu s’enfila als 1,23 euros per taula diaris, quan actualment és de 0,68. El preu, que fins ara era en funció de les taules, prendrà com a referència els m2 de la terrassa. El canvi s’ha aprovat amb els vots dels partits de govern (Junts i PSC) i Calella En Comú Podem. ERC i Estimem Calella hi ha votat en contra, mentre que la CUP i el PP s’han abstingut. El Ple també ha aprovat l’obligatorietat de dotar d’una etiqueta que indiqui visiblement les condicions de la terrassa.

Canvis en els preus de les terrasses: s’encariran un 77,8%. Tenir una taula a una terrassa de Calella costarà 1,23 euros diaris a les zones més cèntriques, fins als 0,60 cèntims a les més allunyades. Fins ara el preu es calculava en funció de les taules, però amb la nova ordenança es prendrà de referència els m2 que s’utilitzin, tal com es fa amb el sistema de recollida de brossa. Entre altres canvis, s’unifica el preu en una sola tarifa durant tot l’any -fins ara n’hi havia una per temporada d’estiu i d’hivern- i les llicències de les terrasses passen a ser de 4 anys.

En seu plenària, l’alcalde Marc Buch ha recordat que els preus de les terrasses no es tocaven des de fa dues dècades. Enmig d’un debat sobre l’augment de preu, Buch ha reconegut que és una pujada significativa, però ressalta que no posa en risc la viabilitat econòmica dels negocis:

ERC ha votat en contra de l’augment de preus a les terrasses en considerar que era un increment “excessiu” que ve després que a la pandèmia es fos més permissiu amb el sector. El portaveu d’ERC Calella, Xavier Ponsdomènech també ha posat en relleu que Calella passarà a ser “la capital pel que fa a preu d’ocupació d’espai públic”:

Per la seva banda, el líder d’Estimem Calella, Enric Gómez, també ha exposat la negativa del partit a aprovar l’increment de preus. En la mateixa línia que ERC, Gómez ha destacat que el preu de l’ocupació de la via pública a Calella serà superior que a municipis similars com Salou, Santa Susanna o Pineda de Mar i ha alertat que aquest fet pot crear un greuge de cara als inversors.

Sebastián Tejada, de Calella En Comú Podem, ha mostrat el seu vot favorable a la mesura, que considera que és necessària per fer de Calella una millor destinació turística.

Des del PP Calella, Celine Coronil s’ha abstingut en la votació, considerant que també es tractava d’un augment excessiu i posaria més pressió sobre els restauradors, tot i que comparteixen el fet que fa falta actualitzar-les.

També Albert Comas, des de la CUP, ha posat en relleu la importància d’actualitzar les taxes, però ha explicat que des del partit no es comparteixen les formes. Per aquest motiu, el seu vot ha anat en el sentit de l’abstenció.

El preu per metre2 a la zona més cèntrica passa a ser de 140 euros, a la zona intermèdia serà de 105 i, a les més allunyades, de 70 euros el metre2. Al marge dels canvis fiscals de la taxa de les terrasses, el Ple Municipal també ha aprovat que els establiments que comptin amb terrassa hagin de tenir una etiqueta visible que indiqui la capacitat màxima d’aquesta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *