Com demanar el vot per correu?

S’ha activat la maquinària de les eleccions al Parlament de Catalunya que el president Aragonès ha convocat per al 12 de maig. S’ha obert el termini per demanar el vot per correu, que finalitza deu dies abans de les votacions. S’ha d’anar a una oficina de Correus o bé tramitar la sol·licitud per Internet.

Per a les eleccions catalanes, les persones que poden demanar el vot per correu són les majors d’edat inscrites al cens, tant si resideixen a Catalunya com a l’estranger. El termini va començar aquest dimarts 19 de març i finalitzarà el 2 de maig, deu dies abans de les votacions.

La sol·licitud es pot fer presencialment a qualsevol oficina de Correus, lliurant l’imprès. S’ha d’acreditar la identitat amb el DNI, el passaport o el carnet de conduir. Si es fa de forma telemàtica, cal disposar d’un certificat electrònic com l’idCAT o el DNI. El tràmit s’ha de fer en aquest enllaç. Els residents que viuen fora de l’Estat espanyol també tenen l’opció d’acudir a les oficines consulars.

La documentació que envia l’Oficina del Cens Electoral arribarà per correu certificat al domicili indicat entre el 22 d’abril i el 5 de maig. El sobre inclou el certificat d’inscripció al cens, una butlleta de votació de cada candidatura, un sobre de votació, un sobre adreçat al president de la mesa on us correspon de votar i un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir per a votar. Aquesta comunicació s’ha de rebre personalment. En el cas de no trobar-te al domicili, hauràs d’anar a recollir la documentació a l’oficina de correus corresponent.

Un cop recollida tota la documentació i decidit el vot, s’ha d’introduir al sobre electoral i enviar-lo per correu certificat a la mesa electoral que pertoca. Aquest enviament no necessita segell i es pot fer entre el 22 d’abril i el 8 de maig.

El servei de Correus agruparà tots els vots, tant els recollits pels funcionaris als domicilis com els que s’hauran dut a les oficines, i els lliurarà a les meses electorals que pertoqui el dia de les eleccions, entre les nou del matí i les vuit del vespre, perquè s’afegeixin al recompte definitiu de l’escrutini general.

És important tenir en compte que, una vegada l’Oficina del Cens Electoral hagi admès la sol·licitud de vot per correu, ja no es pot votar presencialment a la mesa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *