Com serà el Parc de les Veles?

Visitem amb el regidor de Medi Ambient i Espais Naturals de Calella, Marc Buch, les obres que s’estan fent al solar que antigament havia acollit les antigues pistes d’atletisme, a primera línia de mar, per convertir-lo en el futur Parc de les Veles. Serà una nova zona verda amb jocs infantils i una àrea de fonts de terra per jugar i refrescar-se a l’estiu. El creuarà un camí pavimentat amb llambordes per on s’hi podrà passejar i estarà decorat amb veles d’estiu lleuger, rememorant el passat mariner de Calella.

Les obres que estan en marxa corresponen a la primera fase del projecte que permetrà endreçar funcionalment i estèticament el terreny, on únicament hi haurà un vial d’accés per a vehicles de serveis i autoritzats. S’actua a la zona compresa entre el Cementiri Vell i el Camp de Futbol de Mar, a primera línia de platja, dins el sector d’especial protecció mediambiental que regula Costes. Està pressupostat en quasi 323.500 euros i es preveu enllestir els treballs a finals d’abril. La intervenció també permetrà renovar el pipi-can, que es manté en la seva actual ubicació.

Es preveu la plantació de vegetació i arbres mediterranis que tenen una bona adaptació a l’ambient marí. Es col·locarà una àrea de jocs infantils i les Fonts de Calella, una nova àrea de fonts a terra per jugar i refrescar-se a l’estiu. Ho creuarà un passeig de vianants i bicicletes pavimentat amb llambordes que connectaran el final del passeig Manuel Puigvert i donarà continuitat al camí fins a Pineda de Mar.

El Govern municipal ha treballat en una segona fase, que abraçaria tot el sector que arriba a la sorra de la platja, on s’hi voldria instal·lar una altra àrea de jocs infantils.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *